rss

Sfaturi ca sa dormi cat mai bine in masina

  1. 04/08/2010
  2. Categoria: Renault
  3. Tags: dormit, , masina,
    Vezi toate fotografiile (4)

    Dormitul in masina nu este neaparat comod, de aceea este bine sa incercati aceasta experienta daca aveti un break sau un monovolum, care sa permita rabatarea banchetelor din spate si crearea unui spatiu propice improvizarii unui pat. Si desigur ca nu recomand acest tip de “cazare” mai mult de 1-2 nopti, mai ales daca inaltimea dvs depaseste 1,80 m.

     

    Trebuie sa va precizez sa incercati dormitul in masina pe temperaturi de cel putin 15 grade Celsius, pentru ca nu e recomandat sa dormiti cu motorul pornit.


    Desigur ca nimic nu se compara cu un somn bun intr-un pat confortabil. Cu toate acestea, exista cazuri cand somnul in masina nu poate fi evitat, din diferite motive: fie ca esti prea obosit pentru a continua un drum lung si este mai sigur decat sa adormi la volan, fie vrei sa economisesti banii pe care i-ai da la un hotel, fie esti baut sau nu ai chef sa pui cortul.

     

    Oricare ar fi motivul pentru care preferi sa dormi in masina, iata cateva sugestii, asfel incat sa ai un somn cat mai linistit si mai confortabil.

     

    1. Nu parca pe carosabil. Nu numai ca este ilegal, dar mai ales este periculos: puteti fi loviti de o alta masina sau chiar jefuiti.

    2. Nu parca pe proprietate privata fara consimtamantul proprietarului. Puteti risca sa fiti luati la bataie, trimisi in arest sau fugariti in toiul noptii.

    3. Nu parcati pentru a dormi in masina intr-un parc public (nu doar la noi, ci si in strainatate). Nu cred ca vreti sa aveti de-a face cu “hoinarii” de prin zona. De asemenea, nu parcati sub copaci, mai ales pe vreme rea, cu trasnete sau vant puternic.

    4. Parcati intr-un loc sigur si orientati masina catre est daca vreti sa va treziti devreme sau catre vest daca nu vreti ca soarele sa va bata pe fata de la prima ora. Aveti insa grija sa nu va “campati” in noroi.

    5. Sa trecem la locul de dormit propriu-zis. Dupa cum spuneam si la inceputul articolului, cel mai bine se poate dormi in masini break sau minivan-uri, pentru ca prin rabatarea totala a banchetei din spate se creaza un spatiu numai bun pentru a “face patul”.

     

    De ce anume aveti nevoie sau ce ar fi bine sa luati cu voi daca aveti de gand sa innoptati in masina: saci de dormit (si nu mai aveti nevoie de nimic), o patura pe care s-o puneti pe post de asternut, de preferinta mai pufoasa ca sa nu va doara spatele, o alta patura pentru a va inveli si poate, pentru cei car nu pot dormi fara, o perna sau doua. Dupa parerea mea, sacul de dormit este perfect: ocupa putin spatiu la transport si iti ofera tot ce ai nevoie: saltea, plapuma si perna; la pachet 3 in 1. Si va spun ca merita toti banii.

     

    Este bine sa lasati geamurile un pic deschise, pentru ca aerul curat sa va faca somnul mai adanc.

     

    In afara de cele necesare locului de dormit, este bine sa mai aveti in masina o lanterna, o sticla cu apa si hartie igienica. In rest, fiecare stie cel mai bine ce i-ar mai trebui.

     

    La final, va prezint cateva din avantajele dormitului in masina:

    - va bucurati de libertate

    - puteti vedea apusul, rasaritul si cerul instelat si, cel mai important, sa le si admirati

    - economisiti bani

    - va puteti schimba locul de parcare dupa bunul plac

    - invatati sa va organizati intr-un spatiu restrans si va veti da seama ca aveti nevoie de atat de putine lucruri pentru a va simti bine

    - veti realiza ca masina este mai mult decat un mijloc de transport si o veti pretui o data in plus

    Vizualizari: 30202
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »