rss

Noul Renault Megane este la vanzare cu preturi incepand cu 14.800 de euro (cu TVA)

  1. 21/03/2016
  2. Categoria: Renault
  3. Tags: Renault
    Vezi toate fotografiile (16)

    Dupa 20 de ani de la aparitia primei generatii Megane, vandute in peste 6,6 milioane de unitati in intreaga lume, Renault isi reinnoieste gama si lanseaza a patra generatie a modelului. Prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt, noua generatie Megane adopta un design provocator si ofera un pachet tehnologic unic, caracteristic modelelor din segmentele superioare. Modelul preia noua linie a identitatii de marca si beneficiaza de semnatura luminoasa Renault distinctiva, cu un design masculin, cu umerii sculptati si partea frontala inconfundabila care integreaza logo-ul vertical. Proportiile sale deseneaza o silueta sportiva, iar identitate luminoasa specifica blocurilor optice fata, in forma literei C, contribuie la aspectul dinamic al modelului.  


    Noul Renault Megane propune sistemul multimedia R-LINK2, un adevarat centru de comanda cu un ecran de 8,7-inch. Unic in segment, ecranul ofera un confort similar utilizarii unui smartphone sau a unei tablete. Tehnologia inclusa in sistemul Multi-Sense permite personalizarea comportamentului masinii, cu ajutorul a patru moduri pre-programate: Confort, Sport, Neutru, Eco si un mod „Perso” care poate fi setat de catre sofer. Fiecare mod, accesibil din sistemul multimedia R-Link 2 sau direct de pe consola centrala, gestioneaza raspunsul motorului, schimbarea de viteze a cutiei EDC, optiunile de confort ale habitaclului, ambianta luminoasa, variatia efortului volanului, sau parametrii sistemului 4Control. Pachetul cu sisteme de asistenta condus, toate moderne si usor de utilizat, ce includ si un sistem de tip „head-up display”,  asigura un plus de siguranta si confort.

    4CONTROL pentru noul Megane GT – o premiera in segment

    Configurat de catre inginerii Renault Sport special pentru Noul Megane GT, tehnologia 4CONTROL asigura sportivitate, dinamism si precizie in curbe, totodata oferind o placere de a conduce inedita.
    Noul Megane GT este primul autovehicul din segment ce beneficiaza de tehnologia 4CONTROL.

    Am testat sistemul 4CONTROL atat pe serpentine cat si pe o zona de pista la Prejmer. Cine s-a jucat cu „masinute” in copilarie isi aduce aminte cum se luau virajele tinand masina in mana si asezand-o pe trasa, pe care-o consideram noi potrivita, dublata de sunetul aferent. Pastrand proportile aceeasi senzatie o aveam in habitaclul noul Renault GT, la curbe atacate dinamic sau la eschive impuse artificial: si anume o mana nevazuta aseaza noul Renault Megane GT pe trasa, cu o precizie extraordinara fara a ne da frisoane, ci adoptand un comportament natural, firesc, ce excede mult atat segmentul compacte sportive cat si marca Renault. Fara a exagera, am resimtit aceleasi experiente pe un model Porsche 911. Puteti testa modelul Megane GT la concesionarii Renault si apoi un Porsche 911 si veti intelege la ce ma refer. Lucrul simultan a celor trei sisteme doua mecanice – roti directoare plus diferential si a unuia electromecanic – ESP, cu prioritati in actiune, dictate de stabilitate a reusit sa minimizeze ruliul si sa anuleze orice tendinte de supravirare sau subvirare. Noul Renault Megane GT este un exemplu de dinamica si stabilitate la un pret execeptional – 22.250 de euro cu TVA inclus. Trebuie sa remarcati ca avem de-a face cu un automobil „daily use”, cu ADN Renault Sport, si nu cu unul care cere conditii speciale de rulare, amintesc aici RS si RS Trophy.

    Noul Renaul Megane GT este propulsat de un motor turbo de 1.6 litri cilindree, de constructie Renault Sport, numit Energy Tce, capabil de 205 CP si un cuplu maxim de 280 Nm. Motorul lucreaza cu o transmisie automata cu dublu ambreiaj EDC cu 7 trepte.

    Patru versiuni de echipare 

    Noul Megane propune o serie de echipamente si tehnologii de segment superior si, de asemenea, o gama larga de motoare. 

    Versiunea de baza LIFE asigura deja un nivel satisfacator de dotari standard, incluzand: ABS cu sistem de asistenta la franarea de urgenta (AFU), ESP cu asistenta la pornirea in panta (HSA), aer conditionat cu reglaj manual, Cruise Control,  sistem complet de airbag-uri , radio cu port USB, tehnologie Bluetooth, functia Eco Mode pentru reducerea consumului de carburant si lumini de zi fata si spate cu tehnologie LED.  

    Confortul creste pentru versiunea de echipare ZEN. Aceasta versiune propune urmatoarele echipamente standard in plus fata de versiunea de baza: proiectoare de ceata, climatizare automata pe doua zone cu senzor de calitate a aerului, geamuri electrice fata si spate cu impuls precum si consola centrala inalta cu spatiu pentru depozitare si costiera incluse. 
     Versiunea INTENS vine cu: oglinda interioara retrovizoare electrocrom (cu efect automat anti-orbire), sistem de inchidere si demaraj tip"maini libere", faruri cu tehnologie "full LED" PURE VISION, tablou de bord complet digital, afisaj color tip TFT 7", sistemul Multi-Sense, scaune fata cu sistem de incalzire, sistemul multimedia R-LINK 2 conectat cu ecran tactil 7'', lumini ambientale interior (corelate cu sistemul Renault Multi-Sense, plasate pe panourile usilor si pe consola mediana) dar si jante aliaj de 16” sau tapiterie mixta piele/velur.

    Nivelul exclusiv de echipare GT propune sasiul 4CONTROL, ce asigura dinamism, precizie si senzatii accentuate. Acesta versiune include echipamente si functii specifice, din zona sport: functie Launch Control pentru demaraje rapide si controlate, clapete de comanda pentru cutia EDC si pedalier sportiv din aluminiu, inclusiv schimbator de viteze specific GT, volan din piele cu design sportiv incluzand suporturi pentru odihnirea degetelor, scaune fata tip GT cu suport lateral imbunatatit si tetiere integrate si difuzor spate cu design sport tip Formula 1.   

    Motorizari
    Noul Megane propune o gama larga de motorizari:
     
    Energy 1.5 dCi 90, cu o cutie de viteze manuala cu 6 trepte
    Energy 1.5 dCi 110, cu o cutie de viteze manuala cu 6 trepte
    Energy 1.5 dCi 110 EDC cu transmisia automata cu dublu ambreiaj EDC cu 6 trepte 
    Energy 1.6 dCi 130 cu o cutie de viteze manuala cu 6 trepte
    Sce 115 cu o cutie de viteze manuala cu 5 trepte
    Energy 1.6 TCe130 cu o cutie de viteze manuala cu 6 trepte
    Energy TCe 205 EDC cu transmisia automata cu dublu ambreiaj EDC cu 7 trepte

    Preturi noul Renault Megane:



    Primele comenzi vor fi deschise incepand de azi, 21 martie 2016.

    Vizualizari: 3415
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »