rss

Prima imagine cu noul Renault Clio

  1. 03/07/2012
  2. Categoria: Renault
  3. Tags: Clio, Renault
    Vezi toate fotografiile (1)

    Cu mai putin de 24 de ore inainte de momentul dezvaluirii noii generatii Clio, a aparut pe Internet prima imagine cu noul model. Dupa cum era de asteptat, francezii de la Renault au renuntat la ideea unei citadine confortabile in favoarea unui autoturism cu veleitati sportive.

    Desi a fost eliminata la scurt timp de la aparitie, prima poza cu noul Renault Clio a facut deja inconjurul lumii in presa de specialitate. Programat sa debuteze oficial la Salonul Auto de la Paris, constructorul auto planuise sa publice primele cadre si informatii oficiale in cursul zilei de astazi.

    Spre deliciul publicului, primul cadrul dezvaluie un Clio mai atragator, mai sportiv, cu linii alunecoase. Se remarca influenta unor concepte inedite ale francezilor precum Frendzy, Captur sau chiar Alpine A110-50].

    Partea frontala a devenit mai agresiva, cu o grila dominata de un logo supradimensionat, in timp ce blocurile optice au o forma alungita. La accentuarea caracterului sportiv au contribuit si portierele din spate, care au manerele ascunse, dand impresia unei caroserii de tip coupe.

    Prima imagine nu atinge interiorul modelului, insa este de asteptat ca acesta sa beneficieze de instrumente de bord redesenate, dar si de noul sistem multimedia R-Link, care include funcţiile CD-Player-ului şi iPod-ului, navigaţia şi conexiunea BLuetooth. Pentru a impresiona clientela tanara, Renault va diversifica gama de materiale si nuante pentru caroserie, precum si pentru habitaclu.

    In ceea ce priveste gama de motorizari, oferta de propulsoare ar putea cuprinde si entry-levelul TCe pe benzina de 0.9 litri, capabil sa dezvolte 90 de Cp si 135 Nm, dar si dieselul dCi de 1.5 litri si 90 de cai putere. Modelul va putea fi echipat cu transmisia automata EDC.

    Noul Clio va fi oferit si in versiunea de inalta performanta RS, care va fi propulsata de un motor turbo de 1,6 litri, preluat de pe Nissan Juke. Pentru acest model transmisia automata EDC va fi modificata special.

    Lansarea oficiala va avea loc in luna septembrie, cu ocazia Salonului Auto de la Paris.



    Vizualizari: 1703