rss

Mission E - Porsche planuieste sa intre in Formula E

  1. 28/07/2017
  2. Categoria: Porsche
  3. Tags: Mission E
    Vezi toate fotografiile (2)

    Incepand cu anul 2019, o echipa de la fabrica Porsche va concura la Formula E. Ca urmare, compania isi va incheia participarea in clasa LMP1 a Campionatului Mondial de Anduranta FIA WEC, la sfarsitul sezonului 2017.

    Porsche se va concentra in continuare pe cursele GT internationale, dar isi va orienta strategia de motorsport si pe participarea modelului 911 RSR la clasa GT a Campionatului Mondial de Anduranta FIA, al carui punct culminant este cursa de 24 de ore de la Le Mans, la American IMSA WeatherTech SportsCar Championship si la alte curse pe distante lungi, devenite deja clasice.

    Aceasta repozitionare a strategiei motorsport este in conformitate cu directia stabilita pentru companie in Porsche Strategy 2025, prin care s-a decis ca Porsche sa construiasca o combinatie de vehicule GT cu combustie si masini sport complet electrice, cum ar fi prima masina construita pentru sosea alimentata exclusiv de baterie, Mission E.

    Dupa patru ani de succes, trei victorii consecutive la cursa de 24 de ore de la Le Mans si titlul de campioni mondiali atat in clasamentul echipelor, cat si in cel al pilotilor, in 2015 si 2016, Porsche va parasi clasa LMP1. Cu toate acestea, in acest an, echipa de la fabrica din Weissach vrea sa isi apere, inca o data, cele doua titluri de la Campionatul Mondial. Sezonul se va incheia pe 18 noiembrie, in Bahrain.

    Formula E este prima serie de curse dedicata vehiculelor pur electrice la nivel mondial si a fost lansata pe 13 septembrie 2014. Federatia Internationala de Automobilism - FIA, care este de asemenea responsabila pentru Formula 1, a creat campionatul pentru a aduce electromobilitatea in prim-plan si pentru a atrage mai multi tineri pasionati de motorsport. Spre deosebire de celelalte campionate, sezonul incepe toamna si se incheie vara. Locatiile in care se desfasoara cursele sunt tronsoane de drum special concepute, in inima marilor orase, ceea ce inseamna ca sportul vine catre spectatori – si nu invers. Electromobilitatea joaca un rol important in viitorul mobilitatii, in special in mediile urbane.

    Vizualizari: 937
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »