rss

Cum trebuie pedepsiti vitezomanii periculosi din Romania?

  1. 12/08/2010
  2. Categoria: Porsche
  3. Tags: amenzi, , viteza,
    Vezi toate fotografiile (1)

    Am tot auzit in ultimele cateva zile dezbatandu-se problema vitezei in randul soferilor din Romania si cum ar trebui pedepsiti pentru a fi mai responsabili.

    In conditiile in care in tari precum Italia, cel care depaseste cu 30 km/h viteza legala admisa se alege cu suspendarea dreptului de a conduce, in Romania o astfel de abatere atrage dupa sine doar o amenda si puncte de penalizare. Ba chiar la noi amenzile nu se mai platesc, iar vinovatii “rezolva” situatia in instanta. Dupa care auzim de alte accidente, alte vieti distruse si pareri de rau.

     

    Putem spune pe buna dreptate ca legile romanesti sunt blande cand vine vorba de nerespectarea Codului Rutier. Auzim tot mai multe cazuri de soferi inregistrati de aparatele radar cu viteze de rulare de peste 200 km/h. Da, este adevarat ca pot primi 9 puncte de penalizare si suspendarea permisului timp de 90 de zile, insa in alte tari europene ar putea risca sa le fie confiscata masina si sa plateasa amenzi de mii de euro! De exemplu, in Franta platesc o amenda de 1.500 euro si suspendarea permisului pentru 3 luni, iar in Anglia – 2500 lire sterline (3.700 euro).

    La noi in tara in schimb, amenzile nu prea mai sperie pe nimeni, si cu siguranta nu pe cei care au un Porsche in valoare de 100.000 de euro.

     

    Voi cum credeti ca este mai bine sa ii pedepsim pe cei care incalca regulat regulile de circulatie, astfel incat sa fie evitate accidentele in trafic?

    Vizualizari: 3812
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »