rss

Inovatie in premiera mondiala - roti de carbon pentru Porsche 911 Turbo S Exclusive

  1. 18/08/2017
  2. Categoria: Porsche
  3. Tags: 911 Turbo S Exclusive
    Vezi toate fotografiile (6)

    Porsche a devenit primul producator mondial de automobile care ofera roti usoare cu fibra de carbon impletita. Acestea sunt disponibile acum ca optiune pentru Seria Exclusiva Porsche 911 Turbo S. Carbonul, materialul de inalta tehnologie tipic negru, poate fi apreciat pe deplin cu un strat protector de lac transparent. Impreuna, rotile inovatoare cantaresc in jur de 8,5 kilograme mai putin decat jantele standard din aliaj, ceea ce reprezinta o reducere de 20%.
    Ele sunt, de asemenea, cu 20% mai puternice. Cu o greutate redusa, anvelopele traverseaza mai bine suprafata drumului si sunt perfect optimizate pentru a absorbi fortele longitudinale si laterale. Masele reduse de rotatie inseamna mai multa spontaneitate atat in acceleratie cat si in franare. Rezultatul este cresterea dinamicii de conducere si a placerii de a conduce.

    Fabricat in intregime din polimer armat cu fibre de carbon (CFRP), roata este in esenta alcatuita din doua componente. Centrul rotilor este fabricat din tesatura din fibra de carbon. Aceasta presupune taierea si asamblarea a peste 200 de componente individuale. A doua componenta este baza de janta realizata din fibra de carbon impletita prin cea mai mare masina de impletit fibra de carbon din lume cu un diametru de aproximativ noua metri. Centrul rotii este apoi impletit in baza jantei. Roata asamblata este impregnata cu rasina si pre-intarita la presiune ridicata si la temperaturi ridicate. Roata finisata este intarita la temperaturi ridicate urmata de un proces de racire lung. Blocul central este apoi introdus in roata finisata, iar roata este protejata cu lac transparent.

    Porsche este prima companie din industria auto globala care utilizeaza aceasta tehnologie extrem de complexa. Tehnologia de impletire ofera avantaje cheie fata de metoda mai conventionala de fabricare a tesaturilor din fibra de carbon preimpregnata: Aceasta tehnica de productie face structura materialului carbonului considerabil mai densa si mai compacta. Aceasta creste rigiditatea. Utilizarea mai eficienta a materialului produce, de asemenea, mai putine deseuri. Noua roata de carbon este fabricata dintr-un total de fibre de carbon de 18 kilometri sau opt metri patrati de tesatura din fibra de carbon.

    De la inceputul anului 2018, noile roti de carbon vor fi disponibile ca optiune pentru seria Exclusive 911 Turbo S in dimensiunile de 9 J x 20 pentru puntea fata si 11,5 J x 20 pentru puntea spate. In Germania, pretul va fi de 15.232 EUR, inclusiv TVA.

    Vizualizari: 1151
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »