rss

GM va construi viitoarele Peugeot 508 si Citroen DS5

  1. 28/08/2012
  2. Categoria: Peugeot
  3. Tags: Citroen, General Motors, Insignia, Peugeot
    Vezi toate fotografiile (1)

    Viitoarele generatii ale modelelor Peugeot 508 si Citroen DS5 ar putea fi produse la fabrica General Motors din Germania. In februarie, anul curent, grupul PSA Peugeot Citroen si GM au anuntat o noua alianta in industria auto, prin intermediul careia celor doua entitati auto vor imparti platforme, diverse componente si tehnologii.

    Intelegerea General Motors - PSA Peugeot Citroen merge mai departe, americanii urmand sa produca pentru francezi anumite modele la uzina din Germania. Desi PSA a negat aceste informatii, publicatia germana Frankfurter Allgemeine Zeitun sustine ca cele doua grupuri planuiesc sa construiasca viitoarea generatie Citroen DS5 la fabrica GM din Rüsselsheim incepand cu 2015. Pe lista figureaza si noul Peugeot 508, planificat pentru productie in anul 2016.

    Potrivit planurilor dezvaluite de ziarul german, modelele francezilor ar urma sa imparta platforma cu viitoarele versiuni Insignia, inclusiv viitorul "Country Tourer", potential rival pentru Audi Allroad. Daca aceste informatii vor deveni realitate, actualul C5 va fi inlocuit definitiv de DS5.

    Pentru a muta productia Insignia, 508 si DS5 la Rüsselsheim va fi necesara implementarea a trei schimburi. Totodata, dat fiind faptul ca cererea pentru astfel de modele este in scadere, acest pas este unul logic, in incercarea de a reduce costurile de fabricatie, iar un targhet de 300.000 de unitati produse anual ar ajuta cele doua grupuri sa isi tina sub control costurile.

    GM si PSA au incheiat, in februarie, un acord prin intermediul caruia conglomeratul pe peste Ocean va intra in posesia a 7% din actiunile PSA. Cele doua grupui vor imparti tehnologii, componente si platforme, in acest sens fiind creat un joint-venture.

    In urma aliantei vor fi realizate economii anuale de aproximativ doua miliarde de dolari, pe termen de cinci ani, estimeaza cei doi jucatori auto.

    Vizualizari: 2114
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »