rss

Opel prezinta noul SUV Mokka

  1. 10/01/2012
  2. Categoria: Opel
  3. Tags: mokka, Opel, SUV
    Vezi toate fotografiile (3)

    Opel isi extinde gama de modele cu un SUV de mici dimensiuni. Denumit Mokka, noul model va fi lansat in premiera mondiala la Salonul Auto de la Geneva.

    Opel a publicat primele imagini si informatii oficiale cu viitorul Mokka. Crossoverul masoara 4,28 metri in lungime si poate gazdui cinci persoane. Spatiul de incarcare ajunge pana la 1.372 litri.

    "Modelul Opel Mokka ia punctele forte de la autovehicule SUV conventionale de dimensiuni mai mari, comprimandu-le intr-un format compact si modern”, a declarat Karl-Friedrich Stracke, CEO Opel.

    Noul SUV sub-compact va fi oferit in compania a trei motoare, iar transmisiile manuale vin echipate cu sistemul Start/Stop de la Opel. Clientii care prefera motorizarile pe benzina pot alege intre propulsorul cu aspiratie naturala de 1,6 litri si 115 CP sau varianta turbo de 1,4 litri, cu o putere de 140 cai si un cuplu de 200 Nm.

    Frontul diesel este populat de un motor turbo diesel 1.7 CDTI cu o putere de 130 cai si un cuplu de 300 Nm.  Atat varianta 1.4 Turbo, cat si cea de 1.7 CDTI pot fi combinate fie cu o transmisie manuala, fie cu o transmisie automata, ambele cu sase trepte de viteza.

    Noul Opel Mokka va beneficia de o serie de functii de asistenta care se bazeaza pe camera video frontala Opel Eye, precum si de o camera video de marsarier. Capacitatea de incarcare poate fi sporita gratie noii generatii a suportului de biciclete Flex-Fix montat in spate, care poate transporta pana la 3 biciclete in acelasi timp.

    Opel ofera in echiparea standard sisteme precum Controlul electronic al stabilitatii (ESC), Controlul tractiunii (TC), precum si sistemul de asistenta la pornirea in rampa (HAS) si sistemul de control la deplasarea in panta (HDC).

    Noul Opel Mokka va ajunge pe pietele europene la sfarsitul anului 2012.

    Vizualizari: 2614