rss

Opel Corsa este „Masina Anului 2015 in Romania”

  1. 11/12/2014
  2. Categoria: Opel
  3. Tags: Opel
    Vezi toate fotografiile (16)

    Opel Corsa a castigat titlul „Masina Anului 2015 in Romania”. Juriul desemnat de Asociatia Presei Auto din Romania (APAR) a oferit 206 puncte pentru Opel Corsa, in timp ce ocupanta locului 2, Volkswagen Passat a obtinut 146 de puncte. Podiumul a fost completat de Ford Focus, cu un total de 107 de puncte. Zece membri ai Juriului au cotat Opel Corsa cu numarul maxim de puncte, in timp ce Volkswagen Passat a luat patru locuri 1.

    Opel Corsa a stabilit si o premiera in istoria competitiei, fiind pentru a doua oara cand castiga marele premiu. Generatia anterioara a acestui model si-a insusit titlul ”Masina Anului 2007 in Romania”.

    „Este pentru prima data in istoria celor 16 editii ale competitiei nationale Masina Anului in Romania cand acelasi model castiga de doua ori trofeul pentru a doua generatie. Noul Corsa a convins majoritatea membrilor Juriului ca fiind un produs „rotund”, care imbina precizia germana cu designul, versatilitatea cu tehnologiile moderne. Toate la un pret redutabil pentru piata noastra. Trebuie sa felictam echipa Opel – de la inginerii si designerii care au lucrat la proiect si pana la reprezentanta Opel Romania- pentru aceasta victorie spectacuoasa!”- a spus Dan Vardie, Presedinte fondator al Asociatiei Presei Auto din Romania.

    La fiecare editie, juriul APAR selecteaza, intr-o prima faza, 10 modele dintre toate autoturismele lansate pe parcursul anului respectiv in Romania. Sunt incluse doar modele noi si nu facelift-uri sau editii speciale, iar, conform regulamentului, pentru stabilirea listei de 10 finaliste, fiecare membru al Juriului APAR va vota 10 masini de pe lista de masini eligibile.

    In finala pentru „Masina anului 2015” au intrat, in urma jurizarii, urmatoarele: BMW Seria 2 Active Tourer, Citroen C4 Cactus, Ford Focus, Ford Mondeo, Mercedes Clasa C, Nissan Qashqai, Opel Corsa, Skoda Fabia, Toyota Aygo si Volkswagen Passat.

    Juriul puncteaza fiecare automobil in parte luand in calcul cateva criterii orientative precum designul interior si exterior, manevrabilitatea, calitatile dinamice, noutatile tehnologice, confortul, securitatea, consumul de combustibil sau impactul asupra mediului. La acestea se adauga elemente importante precum pretul modelului, relevanta pe piata romaneasca si imaginea marcii.

    Evenimentul ”Masina Anului in Romania” a fost organizat pentru prima data de APAR acum 16 ani, intr-o perioada de pionierat atat pentru presa auto cat si pentru industria de profil din Romania.

    In aceast timp, competitia a capatat notorietate la nivel national, devenind una din extrem de putinele marci inregistrate la OSIM care au un carater national exclusiv atat pe elementul verbal cat si pe cel grafic si care are in componenta numele tarii noastre. Este o performanta care a fost subliniata in repetate randuri chiar de conducerea OSIM.

    La acest eveniment au participat, de-a lungul anilor, o serie de somitati nationale dar si internationale. Regretatul Paul Frere, considerat cel mai mare jurnalist auto al tuturor timpurilor, ne-a facut onoarea nu doar de a veni la Bucuresti – de altfel singura sa vizita la noi in tara – dar si de a accepta pozitia de membru de onoare al APAR. In fine, Ray Hutton, Presedintele ”Car of the Year” pana de curand, cel mai important juriu european in domeniul auto, a fost si el in Romania la invitatia Asociatiei, devenind membru de onoare al APAR.

    Palmaresul competitiei „Masina Anului in Romania”

    1999    Ford Focus
    2000    Fiat Punto
    2001    Ford Mondeo
    2002    Nu s-a acordat
    2003    Mazda 6
    2004    Fiat Panda
    2005    Mitsubishi Colt
    2006    Honda Civic
    2007    Opel Corsa
    2008    Kia cee'd
    2009    Dacia Sandero
    2010    Ford Fiesta
    2011    Dacia Duster
    2012    Kia Rio
    2013    Dacia Logan
    2014    Renault Captur
    2015    Opel Corsa


    Vizualizari: 8684
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »