rss

EuroNCAP: Nissan Leaf, primul vehicul electric punctat cu 5 stele

  1. 25/05/2011
  2. Categoria: Nissan
  3. Tags: Euro NCAP, Nissan Leaf
    Vezi toate fotografiile (1)

    Nissan Leaf este primul autovehicul electric punctat cu maximul de cinci stele la testele de siguranta Euro NCAP. Pe langa modelul cu zero emisii, au mai primit fost testate Citroen DS4, Ford Focus, Lexus CT200h, Peugeot 508 si Volvo V60.

    Pachetul de baterii este amplasat sub scaunele spate, asigurand astfel protectia in caz de accident a ocupantilor. Totodata, datorita proiectarii si amplasarii acestora, posibilitatea unui scurt circuit de mare voltaj este redus la zero.

    "Nissan Leaf este dovada faptului ca masinile electrice sunt la fel de sigure ca cele normale, traditionale. Standardul a fost acum stabilit pentru noua generatie de masini destinate pietelor euronepe”, a declarat Michiel van Ratingen, secretar general al Euro NCAP.

    Punctajul obtinut la testele de siguranta Euro NCAP se alatura celorlalte performante inregistrate de autoturismul electric Leaf. Modelul a castigat premiul  World Car of The Year pentru anul 2011, depasind rivali de temut precum Audi A8 si BMW Seria 5. Totodata, modelul a fost desemnat Masina Anului 2011 in Europa.

    Vizualizari: 2411