rss

Noul Nissan Note de la 13.600 euro

  1. 25/10/2013
  2. Categoria: Nissan
  3. Tags: Nissan
    Vezi toate fotografiile (5)

    Inovatii tehnologice la preturi accesibile, design dinamic si o atentie la detalii demna de segmentele premium sunt atributele definitorii ale noului Nissan Note, care il recomanda drept un concurent serios in segmentul  B.

    Incepand cu etapa de design si pana la productia efectiva, noul Nissan Note a fost gandit pentru a corespunde standardelor clientilor europeni. Echipele implicate in conceptia acestui model, de la Centrul Tehnic Nissan Europa (NTCE) din Spania si Marea Britanie au reusit sa creeze un produs ce isi propune sa redefineasca standardele cu o abordare indrazneata a segmentului pe care se instaleaza. Mergand mai departe, Nissan a deschis o noua linie de productie dedicata la uzina constructorului din Sunderland, Marea Britanie. Rezultat al unei investitii de 147,5 milioane euro, noul Note este fabricat alaturi de Nissan Juke si Nissan Qashqai.

    Nissan Safety Shield isi face debutul european odata cu noul model; conceptul se traduce printr-o serie de tehnologii avansate aplicate inteligent unor scenarii reale din trafic. Sistemul este gandit sa puna la dispozitia soferului un nivel avansat de asistenta, toate cele trei functii ale acestuia preluandu-si informatiile de la o singura camera video montata pe hayonul masinii. Iar pentru a asigura vizibilitatea permanenta a acestei camere video, inginerii de la Nissan au dezvoltat o solutie ingenioasa: un sistem integrat care spala si usuca lentila camerei video cu ajutorul unui jet de aer comprimat.
    Cu ajutorul unui program care proceseaza peste 15 milioane pixeli pe secunda, sistemul detecteaza orice element care obtureaza vizibilitatea obiectivului si elimina un jet de apa pentru indeparta murdaria. La final, un jet de aer usuca umezeala de pe suprafata lentilei. In plus, sistemul recunoaste si aplica automat metoda corecta de curatare. Nissan Safety Shield este tehnologia premium cu functii ce permit o mai buna adaptare a soferului la situatiile riscante din trafic.

    BLIND SPOT WARNING (Avertizare Unghi Mort)

    O caracteristica rezervata in trecut masinilor din segmentul premium, sistemul Nissan utilizeaza camera video AVM cu unghi larg de vizualizare pentru vedere spate in scopul detectarii vehiculelor aflate in zone de unghi mort pe ambele parti ale modelului. Daca un vehicul este detectat in oricare din unghiurile moarte, o lumina discreta de avertizare se va aprinde in geamul oglinzii laterale a masinii. Daca soferul semnalizeaza schimbarea benzii de rulare iar sistemul detecteaza un vehicul in zona de pericol, lumina se aprinde intermitent si este emis un semnal sonor.

    LANE DEPARTURE WARNING (Avertizare Depasire Involuntara Banda)

    Avertizarea de Depasire involuntare a Benzii de rulare detecteaza daca vehiculul incepe sa devieze in afara benzii. Desi v-ati astepta ca aceasta functie sa necesite o camera video montata pe parbriz sau un sistem radar, Nissanul Note se bazeaza, din nou, doar pe camera sa video AVM cu unghi larg de vizualizare pentru vedere spate. Un program computerizat avansat detecteaza chiar si marcaje rutiere slab vizibile, permitand masinii sa determine daca aceasta deviaza insesizabil de traiectorie. Daca se intampla acest lucru, soferul primeste un semnal de avertizare pentru a corecta traiectoria de rulare. In mod inteligent, sistemul isi ajusteaza automat sensibilitatea pe drumuri rurale pentru a permite un stil de condus impus de conditiile respective.

    MOVING OBJECT DETECTION (Detectarea Obiectelor in Miscare)

    Bazata pe sistemul Around View Monitor, aceasta noua functie asigura soferului un copilot digital care sa il asiste la observarea obiectelor care se pot apropia cand ruleaza in marsarier. In timp ce sistemele conventionale de asistenta la parcare avertizeaza soferul cu privire la prezenta unui obstacol, sistemul de Detectare a Obiectelor in Miscare emite o alerta sonora si vizuala daca o persoana sau un obiect se deplaseaza prin spatele masinii; de exemplu, daca un copil merge in directia dumneavoastra atunci cand va deplasati cu spatele. Montata pe hayon si fiind dotata cu o lentila convexa, camera AVM cu unghi larg de vizualizare pentru vedere spate ofera vizibilitate de peste 180°, oferind un camp vizual incomparabil in spatele masinii. Imaginile transmise de camera sunt afisate pe ecranul de 5.8” al sistemului NissanConnect.

    Continuand seria premierelor tehnologice in segment, sistemul Around View Monitor (AVM) furnizeaza vizibilitate 360° in jurul masinii. Aceasta functionalitate consacrata pe Nissan Qashqai elimina stresul asociat unor manevre precum marsarierul sau parcarea laterala. Cu ajutorul informatiilor preluate de la cele 4 camere video pozitionate, respectiv, pe grila frontala, hayon si retrovizoarele laterale, sistemul proiecteaza o imagine 360 pe ecranul de 5,8” de la interiorul masinii. Acesta se activeaza automat in marsarier, in timp ce pentru viteze de pana la 10 km/h este necesara activarea butonului „camera” de pe bord. In plus, soferul are optiunea de a vizualiza la scara marita imaginile de la fiecare camera, iar sistemul ofera asistenta doar pentru parcarea cu spatele.

    In plus, sistemul avansat de navigatie Nissan Connect reuneste pe o singura interfata tactila functia de navigatie prin satelit si conectivitate Bluetooth si iPod/iPhone.

    Tehnologie

    Noul Nissan Note este propulsat de o gama de motoare foarte eficienta, care combina optim performantele ridicate si costurile reduse de utilizare. Sunt disponibile trei versiuni de motorizare : 1.2 l 80CP, o versiune supraalimentata de 1.2 DIG-S 98CP si, nu in ultimul rand, optiunea de 1.5l turbodiesel.

    Versiunile pe benzina sunt unitati in 3 cilindri cu 12 supape, extrem de usoare, compacte si eficiente in termeni de consum. Ambele sunt echipate standard cu sistem Stop/Start.

    Pe nivelul de intrare, unitatea de 1,2 l livreaza 80CP la 6.000 rpm si 110 Nm la 4.000 rpm, ceea ce se traduce printr-un consum de 4.7l/100 km si 109g/km emisii de CO2.

    Versiunea supraalimentata de 1.2 98CP genereaza 98 CP la 5.600 rpm si 147 Nm la 4.400 rpm, oferind performante dinamice similare unui motor in patru cilindri si consumul specific unei motorizari diesel.
    Ambreiajul electronic - ce permite deconectarea transmisiei la viteze joase, impreuna cu ciclul de combustie Miller - ce permite pastrarea supapelor de admisie deschise mai mult timp fac din motorul 1.2 l DIG-S unul dintre cele mai eficiente optiuni de pe piata. Nivelul de emisii de CO2 se situeaza la doar 99g/km in combinatie cu transmisia manuala, ajungand pana la 119 g/km pentru cutia de viteze automata. In ciclu mixt, consumul de carburant pentru acest motor ajunge la 4,3 l/100 km.

    In completarea gamei de motorizari Nissan Note vine un motor in patru cilindri de 1.5 litri dCi turbodiesel.
    Aceasta unitate de 90 CP dezvoltata de Alianta Renault-Nissan emite doar 92g/km CO2 si ofera un consum de 3.6 l/100km in regim mixt. Adaptat in mod specific pentru Note, acesta dispune de o serie de evolutii tehnologice in comparatie cu versiunile precedente ale motorului de 1.5-litre dCi, fiind mai omogen in functionare, mai silentios, mai curat si mai eficient.

    La fel ca toate motoarele Note, cel de 1.5 litri dCi este echipat cu sistem Stop/Start (ISS) ca dotare standard. S-au depus eforturi sustinute pentru reducerea zgomotelor si a vibratiilor in timpul procesului, rezultatul fiind o pornire lina si imperceptibila.

    Sistemul de comanda care controleaza repornirea a beneficiat de reglaje fine in baza feedbackului oferit de soferii de teste europeni. Daca soferul efectueaza o bracare semnificativa a volanului in starea de repaus (la o intersectie, de exemplu), sistemul ISS reporneste motorul - anticipand apasarea pedalei de acceleratie.

    Transmisii

    Noul Note este disponibil cu doua optiuni avansate de transmisie: o cutie manuala cu cinci trepte si una optionala CVT automata pentru motorul de 1.2 litri DIG-S.

    Cutia manuala cu cinci viteze a fost proiectata la Centrul Tehnic European Nissan (NTCE) si dezvoltata special pentru drumurile europene. Fiecare aspect al cutiei de viteze a fost adaptat pentru piata europeana, cu un accent deosebit pus pe rapoarte si calitatea schimbarii treptelor. Mecanismul de comanda al cutiei de viteze este conceput astfel incat sa asigure o schimbare fluida si precisa a rapoartelor, in linie cu standardele soferilor europeni.

    Alaturi de cutia manuala de viteze cu cinci trepte, cumparatorii care aleg modelul de 1.2 litri DIG-S pot selecta, de asemenea, o cutie automata CVT avansata. Aceasta include o serie de tehnologii noi, incluzand un sistem subplanetar de roti dintate care faciliteaza acceleratii liniare si permite folosirea unor roti de transmisie mai mici. Astfel se creeaza o mai mare distanta intre rotile de transmisie si suprafata din cutia de viteze lubrifiata cu ulei, fapt care, la randul sau, conduce la o reducere a cantitatii de ulei „antrenata” de piesele mobile. Rezultatul final consta in nivel redus de frecare si o eficienta si mai ridicata.

    Sasiul

    •    Noul Note este construit pe platforma V de la Nissan
    •    Lonjeroane MacPherson si bare spate de torsiune pentru o manevrare agila si o rulare fluida
    •    Reglaj unic conceput si testat pe drumuri europene
    •    Reglajul special pentru modelul 1.2 DIG-S asigura o rulare mai dinamica
    •    Niveluri ridicate de manevrabilitate – diametru de bracaj de doar 10,7m

    Noul Note a fost conceput pentru a corespunde asteptarilor clientilor europeni. Inginerii care au proiectat sasiul au inceput sa lucreze la proiectul Note cu specificatii europene inca din 2011, optimizand in mod constant parametrii de design si inginerie ai acestuia. Drept urmare, noul Note se bucura de reglaje unice ale directiei, suspensiei si sasiului, menite a asigura combinatia perfecta de confort, tractiune si manevrabilitate pe drumuri europene.

    Platforma aceasta a fost gandita la un nivel optim de rigiditate optima, care garanteaza un comportament dinamic si o rulare fara efort.

    La nivelul suspensiilor, noul Note dispune de lonjeroane MacPherson cu arcuri elicoidale pe puntea fata si o punte spate cu bara compacta de torsiune. Bara de torsiune a fost proiectata astfel incat sa minimizeze patrunderea sa in zona rezervata bagajelor.

    Ambele sisteme de suspensie sunt montate pe subcadre pentru a facilita izolarea zgomotelor la rulare, a vibratiilor si a conditiilor dure, avand o bara antiruliu la fiecare capat pentru a optimiza suplimentar experienta condusului. Cursa generoasa a suspensiei modelului Note contribuie la calitatea rularii.

    Avantajele oferite de noua platforma sunt numeroase. Pe langa castigul evident in dimensiuni, rigiditatea crescuta asigura o functionare mai eficienta a suspensiei, concretizata prin tinuta de drum precisa si confortabila.
    Directia asistata electric este standard pe toate modelele, asigurand noului Note un diametru de bracaj de numai 10,7m pentru o manevrabilitate foarte buna in oras.

    In contextul dezvoltarii unui sistem de sasiu, motoarele diferite necesita adesea reglaje diferite. Astfel, modelul de 1,2 litri DIG-S model, dispune de un sasiu personalizat care ofera o experienta de condus mai antrenanta. Cursa arcurilor si a amortizoarelor, rigiditatea directiei si a barei antiruliu au fost reglate pentru a corespunde perfect caracterului motorizarii avansate in trei cilindri, regland in mod ideal performanta de condus.

    Note – Gama de Modele

    •    Patru versiuni disponibile: Visia, Acenta, Conect si Tekna
    •    Echipari generoase pe intreaga gama, cu sisteme de pornire Stop/Start, sase airbag-uri si cruise control plus limitator de viteza ca dotari standard pe toate modelele
    •    Tehnologii in premiera pe segment aduc dotarile premium pietei in segmentul B
    •    Preturi incepand de la 13.600 € TVA inclus pentru versiunea de echipare Visia

    Noul Nissan Note este disponibil in patru versiuni de echipare - Visia, Acenta, Conect si Tekna. Niveluri de dotari reflecta angajamentul companiei Nissan de a oferi acces la tehnologie tuturor clientilor sai. Prin urmare, toate modelele vor beneficia de sisteme de pornire Stop/Start, sase airbag-uri si cruise control plus limitator de viteza.
    Inca de la primul nivel de echipare – Visia – Noul Nissan Note vine cu un nivel generos de echipare beneficiind in standard, printre altele, de Sistem Stop/Start pe toate versiunile de motorizare, aer conditionat cu reglare manuala si 6 airbag-uri.
    Pentru varful de gama, Nissan ofera standar pe versiunea Tekna cu echipata Nissan Safety Shield, NissanConnect, Around View Monitor, tapiserie mixta cu piele si cheie inteligenta Jantele de aliaj de 16”, Pachetul Family, Pachetul Auto si proiectoarele de ceata sunt, de asemenea, incluse, lasand ca optionale pentru clientii Tekna plafonul din sticla si Pachetul Sport.

    Noul Nissan Note a ajuns in showroom-urile Nissan la inceputul acestei saptamani. In perioada 24-28 octombrie, Nissan organizeaza Zilele Portilor Deschise in reteaua sa de Parteneri Autorizati. In cadrul acestei actiuni, persoanele care vor efectua test-drive cu Noul Nissan Note vor intra in tragerea la sorti pentru un week-end la volanul noului model.

    Vizualizari: 3066
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »