rss

MINI Countryman – success la testele de impact din SUA

  1. 13/08/2014
  2. Categoria: Mini
    Vezi toate fotografiile (2)

    Talentatul all-rounder al marcii premium britanice a fost singurul automobil din segmental sau – dintre cele 12 testate – care a obtinut cel mai mare punctaj la testul de impact cu un stalp, realizat de Institutul de Asigurari pentru Siguranta Autostrazilor (IIHS) din SUA si a primit premiul “Top Safety Pick”.

     

    Automobilele marcii britanice MINI ofera o combinatie excelenta intre placerea condusului, designul expresiv si calitatea premium – iar nivelul de siguranta este si el unul exemplar. Acest ultim aspect a fost demonstrate si de testul de impact usor ce a fost realizat de Institutul de Asigurari pentru Siguranta Autostrazilor (IIHS) din SUA. Specialistii in siguranta ai institutului au aplicat testul – introdus pentru prima data in 2012 – unui numar de 12 automobile din clasa mica si compacta, toate facand parte din gama anului 2014. MINI Countryman a fost singurul care a obtinut un calificativ “Good” (Bun), ceea ce accentueaza inca o data pozitia exceptional pe care o ocupa in cadrul acestui mediu competitive. De asemenea, modelul a primit premiul “Top Safety Pick” (TSP).

     

    “Dintre cele 12 modele testate, MINI Cooper Countryman este singurul automobil din clasa masinilor mici care a obtinut un calificativ <<Good>> la testul de impact frontal usor”, se arata intr-o declaratie a institutului.

     

    Testul IIHS de impact cu un stalp simuleaza o coliziune frontala cu un obstacol imobil la o viteza de aproximativ 64 km/h. In testele de impact realizate de obicei in Europa, automobilele lovesc obstacolul cu partea frontala, dar testul IIHS este diferit pentru faptul ca implica un impact cu un stalp care acopera doar un sfert din sectiunea frontala. In consecinta, nu este posibila absorbtia intregii energii de impact si gradul de deformare este mai mare in zonele afectate.

     

    Automobilele pot puncta bine doar daca celula pasagerilor ramane intact si airbagurile interactioneaza cu centurile de siguranta pentru a contribui la evitarea leziunilor la cap. Daca se inregistreaza o deformare a celului pasagerilor, scaunele si airbagurile sunt deplasate si nu mai ofera protectie completa. Pentru a putea obtine un punctaj bun la acest test, automobilele trebuie sa fie concepute de la inceput in asa fel incat fortele exterioare sa fie distribuite pe intreaga sectiune frontal a masinii in cazul unor scenario extreme – asa cum a fost cazul la MINI Countryman.

     

    Inca de la lansarea pe piata, in 2010, MINI Countryman a reusit o performanta impresionanta la testele de impact Euro NCAP, unde a obtinut calificativul de cinci stele. Acest punctaj s-a datorat si faptului ca structura caroseriei este optimizata din punct de vedere al sigurantei si este echipata standard cu numeroase dotari de securitate, ceea ce garanteaza o protectie eficienta a pasagerilor – atat pentru adulti, cat si pentru copii – in diferite tipuri de coliziuni.

     

    Nivelul ridicat de protectie a ocupantilor unui MINI Countryman se bazeaza pe un concept intreg de siguranta, care este valabil la toate modelele marcii MINI. Structurile de sustinere extreme de rezistente si zonele de deformare bine definite asigura ca fortele care actioneaza in cazul unei coliziuni sunt absorbite selectiv si tinute departe de celula pasagerilor foarte rigida. Sistemele de sustinere din podea, cadrul lateral si peretele despartitor, precum si cele din partea frontala si cea spate a automobilului sunt armonizate in asa fel incat energia de impact este distribuita, pe cat posibil, la cat mai  multe elemente de caroserie si nu patrunde in habitaclu.

    Vizualizari: 2171
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »