rss

Peste 3 milioane de Mercedes-uri diesel din Europa vor primi un update software, care le va scadea nivelul de emisii

  1. 20/07/2017
  2. Categoria: Mercedes-Benz
    Vezi toate fotografiile (3)

    In urma cu doua luni, gigantul german Daimler AG a intrat in vizorul autoritatilor, iar recent procurorii germani l-a acuzat ca a comercializat in jur de un milion de vehicule care incalcau normele de emisii.

    Initial, nemtii au respins toate acuzatiile pe care le-au numit "pure speculatii", insa acum au anuntat ca vor demara o campanie de rechemare in service extrem de ambitioasa. Aceasta vizeaza nu mai putin de 3 milioane de Mercedes-uri diesel cu motoare Euro 5 si Euro 6 din Europa, care vor primi un update de software.

    Scopul final este scaderea emisiilor de oxid de azot, iar costurile totale ale acestei operatiuni voluntare sunt estimate la aproximativ 220 de milioane de euro. Ea va demara in urmatoarele saptamani si va dura cateva luni. Pentru ca rezultatul final sa fie cel dorit, oficialii Mercedes au precizat ca lucreaza in stransa legatura cu autoritatile.

    "Dezbatarea publica despre motoarele diesel genereaza incertitudine. Prin urmare, am decis sa luam masuri aditionale pentru a asigura soferii masinilor diesel si pentru a intari increderea in tehnologia diesel," a declarat Dieter Zetsche, CEO-ul Daimler.

    Totodata, brand-ul din Stuttgart a precizat ca va urgenta lansarea noului propulsor in patru cilindri, cu codul OM 654. Acesta a debutat odata cu noua generatie E-Class, iar in scurt timp va fi disponibil si pentru alte modele din gama. Principalul sau avantaj este ca are un nivel exemplar de emisii, fapt confirmat de nenumarate teste independente.

    Vizualizari: 2663