rss

Mercedes-Benz GLC F-CELL intra in pre-productie: primul vehicul electric din lume cu celule de combustibil/propulsie cu baterie electrica

  1. 12/09/2017
  2. Categoria: Mercedes-Benz
  3. Tags: GLC F-CELL
    Vezi toate fotografiile (12)

    In cadrul Salonului International de Automobile International IAA de la Frankfurt, Mercedes-Benz prezinta modele de pre-productie ale noului Mercedes-Benz GLC F-CELL ca urmatorul punct de referinta pe drumul spre conducerea fara emisii.

    Sub denumirea de tehnologie EQ Power, cel mai recent model electric (destinat pentru productia de serie ulterioara) din familia Mercedes-Benz este dublu electrificat, pentru ca intr-o lume mondiala se propune combinarea tehnologiei inovatoare cu baterii sub forma unui hibrid plug-in: in plus fata de hidrogen, varianta electrica a SUV-ului popular va functiona si pe electricitate. Interactiunea inteligenta dintre baterii si celula de combustibil, impreuna cu timpii scurti de alimentare, vor face in viitor GLC F-CELL un vehicul util in folosirea de zi cu zi si de asemenea potrivit pentru o masina pe distante lungi.

    Cu 4,4 kg de hidrogen la bord, modelul de preproductie livreaza suficienta energie pentru o distanta de pana la 437 km in NEDC. Soferii lui F-CELL vor beneficia, de asemenea, de o autonomie de pana la 49 km in NEDC, datorita bateriei mari de litiu-ion. O putere de 147 kW garanteaza atat performanta dinamica, cat si placerea de a conduce cu emisiile zero pe plan local.

    In prezentarea vehiculelor de pre-productie ale modelului Mercedes-Benz GLC F-CELL, Daimler face un alt pas important si in cadrul strategiei sale sistematice "CASE".Cele patru litere reprezinta pilonii viitori de retea (Conectivitate), Autonomie (Autonoma), Utilizare flexibila (Shared & Services) si Sisteme de actionare electrica (Electric), care sunt sistematic dezvoltate si combinate de companie. Incepand cu anul 2022, Daimler intentioneaza sa aduca zece vehicule cu baterii electrice, iar GLC F-CELL reprezinta un reper important.

    Vizualizari: 1000