rss

Mercedes Benz va taia din costuri pentru a finanta vehiculele electrice

  1. 11/09/2017
  2. Categoria: Mercedes-Benz
    Vezi toate fotografiile (1)

    Mercedes-Benz Automobile a declarat ca lansarea viitoare a familiei sale de vehicule electrice EQ ar putea insemna sa nu-si atinga tinta privind marja de profit pe termen mediu, anunta Automotive News. Constructorul auto a declarat ca va lansa un program de reducere a costurilor de 4 miliarde de euro pentru a contracara presiunea preconizata asupra castigurilor salariale.

    Mercedes-Benz, Chief Financial Officer, Frank Lindenberg, a declarat ca marca va schimba unele dintre profiturile sale pe termen scurt in schimbul vanzarilor mai mari de autovehicule electrice pentru a indeplini in viitor reglementari din ce in ce mai stricte privind emisiile.

    "Vom continua sa urmarim o revenire de 10% a vanzarilor, dar trebuie sa fim pregatiti pentru un culoar de 8% pana la 10%", a declarat Lindenberg luni analistilor, preluati de Automotive News.

    Comentariile confirma suspiciunile unei piete de capital inferioare ca producatorii traditionali de automobile cu o afacere cu motoare cu combustie indelungata vor suferi o scadere a rentabilitatii in timpul trecerii la un viitor cu emisii zero.

    Daimler, estimeaza ca pana la 20% din sedanele sale de lux, SUV-urile si coupe-urile vor fi electrice pana in 2025, inclusiv viitorul SUV EQ-C de dimensiuni medii, care va debuta in 2019.
    Aproximativ trei sferturi din aceste VE-uri vor inlocui versiunile cu motor de combustie mai profitabile, a spus Lindenberg.

    Vehiculele electrice "vor avea marje mai mici, cel putin la inceputul ciclului lor de viata, chiar daca suntem increzatori ca putem elimina diferenta", a spus el. "Sa presupunem ca au aproximativ jumatate din marja unei masini obisnuite cu motor cu ardere interna, deci dintr-o perspectiva marginala, evident, vom avea o mare presiune".

    Mercedes va introduce cel de-al treilea program de eficienta "Fit for Leadership", denumit FfL 4.0, care se refera la economiile planificate. Finalizata la sfarsitul anului 2014, primul program a fost conceput pentru a reduce costurile cu aproximativ 2 miliarde, in timp ce al doilea "FfL Next Stage" nu avea niciun obiectiv cantitativ.

    Mercedes si-a marit marja de operare la jumatate la 10%, de la 6,7% in urma cu un an, cand rezultatele au fost impovarate de efecte colaterale cum ar fi falimentul niponilor de la Takata.

    Vizualizari: 767
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »