rss

Trei modele noi Mazda au castigat premii Red Dot 2015

  1. 31/03/2015
  2. Categoria: Mazda
    Vezi toate fotografiile (3)

    Trei modele Mazda noi, inca trei premii. Producatorul japonez va fi premiat pentru noile modele Mazda MX-5, Mazda CX-3 si Mazda2 cu Premiul Red Dot: Product Design 2015, in cadrul ceremoniei din luna iunie.

    Cea de-a patra generatie a roadster-ului emblematic a castigat premiul "Red Dot: Best of the Best", cea mai importanta distinctie a concursului, conferit la doar 1,6% din inscrierile din acest an pentru proiectele inovatoare exceptionale. CX-3, primul SUV Mazda de dimensiuni mici, a primit premiul "Red Dot", acordat pentru calitatea remarcabila de proiectare. Iar noul Mazda2 a primit o "Mentiune de onoare". Juriul Red Dot a evaluat modelele pe criterii variind de la designul inovator la functionalitate, ergonomie si compatibilitate ecologica.

    Astfel, cele mai noi trei modele ale companiei urmeaza calea precedentelor modele Mazda de noua generatie. Toate au castigat premii in semn de recunoastere pentru designul exterior atractiv KODO – Soul of Motion. Liniile si formele Kodo reprezinta o energie latenta, precum si transpunerea unor caracteristici atletice din natura in vehiculele Mazda. Conceptul isi are radacinile in lunga traditie a producatorului de masini in ceea ce priveste masinile sport, foarte bine surprinse de catre modelul MX-5. Ajuns la a patra generatie, cel mai bine vandut roadster din lume are un stil KODO unic din punct de vedere dinamic. CX-3 si Mazda2 au fost, de asemenea, laudate in segmentele SUV de mici dimensiuni, respectiv B.

    "Aceasta recunoastere de la Red Dot este o marturie a flexibilitatii KODO si libertatea artistica pe care ne-o ofera", spune Kevin Rice, directorul de design Mazda Europa. "KODO surprinde momentul energiei latente din clipa precedenta lansarii in miscare a unui animal sau a unui atlet. O modalitate de a controla energia vizuala este de a o "comprima" si apoi de a o "elibera", pe masura ce se misca de-a lungul corpului unui masini, asa cum am facut cu noul MX-5. Noul CX-3 are o abordare artistica diferita intrucat energia a fost obtinuta prin combinarea celor doua volume principale ale masinii. Mazda2 este, din nou, diferita si demonstreaza felul in care KODO ne ajuta sa dam fiecarui autoturism propriul caracter individual”.

    Initiata in 1955 de catre Design Zentrum Nordrhein Westfalen din Essen, Germania, Red Dot este cea mai mare si mai prestigioasa competitie de produse din lume. Pentru Red Dot Award: Product Design 2015, juriul international de designeri, profesori si jurnalisti au evaluat 4.928 de inscrieri din 56 de tari. Mazda si alti castigatori isi vor primi premiile pe 29 iunie, la Teatrul Aalto din Essen. Produsele in sine, selectate in 31 de categorii, inclusiv vehicule, vor fi expuse in Muzeul de Design Red Dot din Essen in perioada 30 iunie 2015 – 30 iulie 2016 si online pe www.red-dot.de. Ele au castigat dreptul de a purta simbolul "red dot", o emblema internationala de excelenta in design.

    Vizualizari: 1596
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »