rss

Mazda prezinta noul sistem de faruri adaptive

  1. 09/10/2014
  2. Categoria: Mazda
  3. Tags: Mazda
    Vezi toate fotografiile (1)

    Mazda prezinta noua generatie de sisteme de faruri adaptive cu LED – cea mai recenta inovatie a companiei in tehnologia de siguranta activa – in cadrul  CEATEC JAPONIA 2014 din Tokio, una dintre cele mai importante expozitii de IT si electronice care se desfasoara intre 7 si 11 octombrie. Mazda este primul producator auto japonez care prezinta publicului un astfel de sistem autonom de control al fazei lungi.  
     
    Urmand sa se alature in curand gamei Mazda i-ACTIVSENSE de sisteme avansate de siguranta, farurile adaptive cu LED-uri (ALH) prezinta o tehnologie care imparte LED-urile in patru blocuri controlabile independent. Ca si controlul automat pentru faza lunga (HBC), un sistem disponibil odata cu noua generatie de modele Mazda, ALH foloseste o camera video pentru a detecta autoturismele din sens opus si cele aflate in fata autoturismului. Insa, pentru a evita afectarea vizibilitatii altor conducatori auto, ALH nu intrerupe in totalitate faza lunga ci  doar LED-urile care lumineaza in directia de mers.

    Astfel, faza lunga ramane activa pe tot parcursul drumului, sporind vizibilitatea si totodata siguranta pe timp de noapte, atunci cand au loc cele mai multe accidente rutiere majore. Totodata, ALH introduce o acoperire mai larga a fazei scurte prin adaugarea de LED-uri pe partile laterale ale farurilor pentru a lumina zone pe care farurile conventionale nu le pot acoperi. O alta caracteristica ALH este modul Highway, care ajusteaza automat farurile in sus atunci cand se calatoreste la viteze de autostrada pentru a ilumina din timp indicatoarele rutiere si potentialele obstacole.

    Pe langa ALH, Mazda expune la CEATEC JAPONIA 2014 o Mazda3 special echipata cu un sistem de condus automat. Sistemul monitorizeaza starea vehiculului cu un GPS de inalta precizie, folosind de asemenea tehnologia de control a miscarii pentru a observa continuu starea soferului. Ansamblul de echipamente ii ajuta astfel pe soferi sa evite greselile si reduce riscul de accidente.

    Vizualizari: 4314