rss

Kevin Rice, noul designer sef Mazda Europe

  1. 20/08/2014
  2. Categoria: Mazda
    Vezi toate fotografiile (1)

    Kevin Rice va fi deveni de la 1 septembrie 2014 noul director de design al Mazda Motor Europe. Britanicul de 50 de ani a revenit toamna trecuta ca director de creatie al Centrului European Mazda R&D din Obserursel, Germania, unde a petrecut 5 ani in anii ’90. Rice are o experienta auto valoroasa dupa ce a lucrat pentru diferite branduri in Europa, inclusiv BMW.

    Rice il va inlocui pe Peter Birtwhistle, care se retrage dupa 26 de ani petrecuti alaturi de Mazda. Birtwhistle s-a alaturat Mazda in 1988 si a condus departamentul de design al Mazda Europe din 1999. Printre altele, el a jucat un rol integrator in dezvoltarea temei de design KODO – Sufletul Miscarii, ce a fost recompensata cu nenumarate premii - inclusiv cu premiul Auto Build pentru design in 2013 pentru noua generatie Mazda6 si premii de design red dot in 2014 pentru Mazda3 si in 2013 pentru Mazda6. Ambele modele au fost finaliste in cadrul World Car Design of the Year.

    „Mazda are o traditie indelungata in Europa pentru designul remarcabil si este considerat cel mai european branz japonez. Acest lucru se datoreaza pasiunii lui Peter pentru design si masini”, a declarat Jeff Guyton, Presedinte si CEO Mazda Motor Europe. „As vrea sa-i multumesc pentru contributia la succesul Mazda si sunt sigur ca putem conta in continuare pe suportul si expertiza lui. Suntem norocosi sa avem un succesor atat de talentat. Kevin va continua munca lui Peter, va oferi Mazda continuitatea necesara si, in acelasi timp, va reprezenta o noua generatie de designeri.”

    Vizualizari: 1371
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »