rss

Romanii inmatriculeaza masinile in Bulgaria pentru a scapa de taxa auto

  1. 25/03/2010
  2. Categoria: MAN
  3. Tags: Bulgaria, Taxa auto
    Vezi toate fotografiile (1)

    Taxa auto este un subiect sensibil, si pe buna dreptate, pentru majoritatea romanilor. Dupa ce au aflat ca de la 1 ianuarie 2010 nici un automobil, indiferent de capacitatea cilindrica sau vechime, nu mai beneficiaza de scutirea de la plata taxei auto la prima inmatriculare pe teritoriul Romaniei, romanii incearca sa gaseasca alte variante - in esenta variante de a pacali statul roman. Iar una dintre solutiile gasite este inmatricularea masinii in Bulgaria. Si tot mai multi romani o aleg pe aceasta.

     

    De exemplu, decat sa platesti in Romania pentru un Hyundai Coupe Euro 2, cu motor de 2000 cmc, pe benzina, fabricat in 1997, peste 2000 de Euro taxa de inmatriculare, preferi sa inmatriculezi autoturismul in Bulgaria. In aceasta tara, este suficient sa achiti aproximativ 500 de euro, in suma respectiva fiind inclus si “onorariul” celui care se ocupa practic de acest proces (cam 350 de euro). In plus, asigurarea RCA este cu mult mai ieftina in Bulgaria. Mai exact, daca aici platesti cel mai putin 600 RON pentru asigurarea obligatorie de raspundere civila, acolo, in aceasta suma, sunt incluse atat asigurarea, cat si ITP-ul. Este adevarat, insa, ca inmatricularea se face pe numele unui cetatean bulgar sau a unei firme din Bulgaria. Ulterior, inconvenientul se rezolva - se va intocmi o procura pentru cel care a solicitat inmatricularea, in care acesta dobandeste toate drepturile asupra autoturismului inmatriculat.

     

    Cu alte cuvinte, Bulgaria incaseaza bani de la romani pentru taxa de inmatriculare, si nici macar nu “beneficiaza” de un aer mai poluat. Concluzie: toata lumea multumita.

     

    Vizualizari: 8721
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »