rss

Rolls-Royce Ghost de la Mansory

  1. 23/02/2010
  2. Categoria: MAN
  3. Tags: conquistador, Ghost, Mansory, Phantom, Rolls-Royce
    Vezi toate fotografiile (2)

    Categoric, Mansory este destinatia potrivita daca: 1) esti multimilionar si 2) ai de gand sa faci tot posibilul pentru ca limuzina ta de lux sa arate diferit fata de cea a vecinului.

    Creatorii impozantului Conquistador (un Phantom cu jante de 24 de inch si motor V12 de 7,5 litri coborat parca din povestile lui Bram Stoker) revin in atentia fanilor Rolls cu un program dedicat mai “micului” Ghost, in urma caruia acesta se transforma intr-un bling-machine de toata frumusetea.

    Nu vom comenta prea mult combinatia de auriu si albastru aleasa pentru exterior, pentru simplul motiv ca ea poate fi oricand schimbata cu un colorit mult mai putin extravagant. In schimb, vom evidentia prezenta minunatului set de roti cu jante de 22 de inch, care anunta o serie de schimbari in plan tehnic cel putin radicale.

    In mod normal, motorul V12 de 6,6 litri al lui Ghost dezvolta 570 CP si 780 Nm, insa, in urma modificarilor efectuate de catre inginerii lui Mansory – printre care instalarea unor turbocompresoare mai mari, reprogramarea computerului de management si montarea unei evacuari mai performante –, acesta ajunge la 720 CP si, atentie, 1.020 Nm.

    Cele 2.360 kg ale masinii sunt, prin urmare, pur si simplu aruncate ca din tun spre 100 km/h, noul produs al tunerului german rezolvand proba in numai 4,4 secunde (cu 0,5 secunde mai repede decat un Ghost obisnuit). Si, pentru ca tacamul sa fie complet, nemtii au eliminat si limitatorul de viteza, astfel incat masina sa atinga o viteza maxima de 310 km/h.

    Totusi, este bine stiut ca Mansory nu si-a cladit reputatia pe umerii inginerilor, ci mai degraba pe cei ai designerilor specializati in personalizarea habitaclului. In consecinta, habitaclul lui Ghost este la fel de luxos precum dormitorul unui seic, tapiteria din cea mai fina piele si incrustatiile cu diamante alcatuind doar prefata unei povesti ce se continua cu “intrigi” tesute in fibre de carbon si lemn de bambus.

    Evident, ea poate fi relatata de fiecare data altfel...

    Vizualizari: 5751
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »