rss

Cine-i protejeaza pe romanii care au accident in UE

  1. 19/05/2009
  2. Categoria: MAN
  3. Tags: Accident, daune, UE
    Vezi toate fotografiile (1)

    Daca aveti un accident pe strazile UE exista un organism care sa va protejeze.

     

    Fondul de Protectie a Victimelor Strazii (FPVS) din Romania face exact acest lucru, adica ii protejeaza pe romanii-victime ale accidentelor din Uniunea Europeana.

     

    Si pentru ca sunt multi care nu stiu de existenta acestui Fond infiintat in 2006, in 2008 au existat prea putine cazuri in care acesta a intervenit.

     

    “Acest fond actioneaza ca un organism de compensare. Adica Fondul de Protectie a Victimelor Strazii din Romania ia legatura cu Fondul de Protectie a Victimelor Strazii din tara unde a avut loc accidentul rutier cu autor necunoscut, in baza unei sesizari a cetateanului lovit. Apoi Fondul din tara unde a avut loc accidentul va plati despagubirile catre Fondul din Romania, care va face apoi plata catre cetateanul roman”, lamureste Sorin Greceanu, presedintele Fondului Victimelor Strazii din Romania.

     

    Insa pentru a beneficia de aceasta plata “cetateanul lovit” trebuie sa se afle in posesia tuturor actelor accidentului.

    Un loc foarte important il ocupa procesul verbal din tara unde a avut loc accidentul in care se stabileste vinovatul si pagubele produse.

    In cazul in care va reparati singur masina, trebuie sa aveti asupra dvs toate documentele, inclusiv poze cu avariile. Asta ca sa puteti cere banii inapoi pentru fiecare reparatie.

    De asemenea, puneti la loc sigur chitantele de spitalizare, cheltuieli medicale si orice alte documente justificative in acest sens.

    Important de stiut!

    Fondul de Protectie a Victimelor Strazii nu plateste pentru daunele din urma accidentelor cu autor necunoscut, cum ar fi in cazul autovehiculelor lovite in parcare.

    In cazul in care pagubitul are Casco, Fondul nu plateste.

     

    Vizualizari: 1376
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »