rss

Acte necesare obtinerii autorizatiei provizorii de circulatie in cazul unui autovehicul inmatriculat pentru prima data in Romania

  1. 16/03/2010
  2. Categoria: MAN
  3. Tags: acte, autorizatie de circulatie provizorie
    Vezi toate fotografiile (1)

    In cazul in care doriti sa obtineti o autorizatie de circulatie provizorie pentru o masina care va suporta prima inmatriculare in Romania, aveti nevoie de urmatoarele:

    -cerere completata de solicitant

    -dovada RCA-ului, in termenul de valabilitate al acesteia

    -dovada platii taxei de autorizare provizorie

    -copii ale actelor care dovedesc dreptul de proprietate asupa vehiculului repsectiv

    -actul de identitate original si copie; in cazul unei persoane juridice sunt necesare documentele care sa ateste dobandirea acestui statut, denumirea si sediul – copii

    -dovada platii contravalorii placutelor cu numere provizorii si autorizatiei de circulatie provizorie

    -copie dupa declaratia vamala pentru vehiculele provenite din strainatate, pentru care este solicitata inmatricularea in Romania, cu exceptia primei autorizari.

     

    Dupa obtinerea autorizatiei provizorii de circulatie, aceasta este valabila 30 de zile, insa nu mai mult de data la care expira RCA-ul. De asemenea, pentru masina care a primit autorizatie provizorie se mai pot atribui succesiv si altele, dar acestea nu pot cumula mai mult de 90 de zile. (conditia este sa achitati toate taxele si tarifele necesare inmatricularii, inainte de eliberarea urmatoarei autorizatii – taxa de poluare, contravaloare certificat de inmatriculare, taxa de inmatriculare).

     

    Cu autorizatia de circulatie provizorie puteti calatori numai pe teritoriul tarii noastre, iar in cazul in care doriti sa treceti granitele, va trebui sa inmatriculati temporar (pentru societatile de leasing) sau definitiv autovehiculul.

     

     

    Vizualizari: 10559
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »