rss

Land Rover Discovery si-a dovedit din nou maiestria. SUV-ul a tractat cu succes un autotren de 110 tone

  1. 20/09/2017
  2. Categoria: Land Rover
    Vezi toate fotografiile (4)

    Brand-ul din Coventry organizeaza tot felul de probe cu ajutorul carora SUV-urile sale sa dovedeasca ce pot. Astfel, dupa ce in urma cu ceva timp un Discovery Sport a jucat perfect rolul unei locomotive, tractand cu succes mai multe vagoane a caror greutate totala ajungea la 100 de tone, acum britanicii au pus la cale un alt test extrem.

    Modelul ales a fost un Discovery diesel, cu propulsor de 3.0 litri Td6, capabil de 254 de cai putere si 600 Nm cuplu. Masina nu a fost modificata in niciun fel si a reusit sa tracteze cu succes un autotren lung de 100 de metri, cu 7 remorci si cu o masa totala de 100 de tone.

    Pentru a dobori vechiul record, britanicii l-au incarcat cu 10 tone de marfa pentru a atinge impresionanta greutate de 110 tone.

    In timpul testului, masina a atins o viteza maxima de 44 de km/h si a reusit sa traga autotrenul pe o distanta de 16 kilometri. Locul ales a fost o autostrada din Australia, iar pentru a-si putea indeplini obiectivul, oficialii Land Rover au fost nevoiti sa procure niste permise speciale.

    Legea australiana stipuleaza ca pentru a putea circula pe drumurile publice, aceste autrenuri nu au voie sa aiba mai mult de 4 remorci si sa depaseasca lungimea de 53,5 metri.

    Vizualizari: 1713