rss

Ce spune masina despre personalitatea ta?

  1. 11/06/2010
  2. Categoria: Land Rover
  3. Tags: Masina, personalitate
    Vezi toate fotografiile (1)

    Va intrebati probabil de ce o tema "plictisitoare" precum "ce spune masina despre personalitatea ta". Va dau argumentul meu: pentru ca asa pot sti ceva in plus despre partenerii mei de trafic, in speta despre amicii mei si, de ce nu, constietizez anumite aspecte ale propriei mele personalitati.

     

    Subiectul, pe cat de inutil ar parea unora, pe atat de studiat si dezbatut este de catre psihologi si oameni de stiinta din lumea intreaga. Si este de inteles: majoritatea oamenilor de pe acest pamant detine un autovehicul. Ori aceste studii si concluzii ii ajuta si pe producatori sa dea fiecarei personalitati cat mai mult din ce are nevoie la o masina. Sunt cercetate astfel preferintele cumparatorilor pentru culori, marime, marca, design.

     

    Orice faci lasa o impresie. Felul în care vorbesti, mergi şi socializezi spune ceva despre tine. Modul in care iti alegi prietenii, hainele si accesoriile spun ceva despre personalitatea ta. Astfel ca si alegerea masinii transmite cateva detalii celorlalti.

     

    Daca pana acum credeai ca masina ta este doar un mijloc de transport, te inseli! Fie ca iti cumperi o masina decapotabila de culoare rosie, o camioneta, un minivan sau un Beetle, masina aleasa spune multe despre persoana ta. Este o reflectie a ceea ce sunteti. In general, nevoile clientilor de masini presupun: putere, statut, control, independenta, stabilitate si inteligenta.

     

    De exemplu: alegi un Toyota Prius Hybrid. Aceasta masina ar spune ca esti un consumator inteligent, caruia ii pasa de mediul inconjurator, iar acum ca eu esti parte a unui “cult”, care se cheama "generatia Prius". Daca alegi un Range Rover Sport...aceasta masina are totul: are putere, are viteza, este sportiva si totusi clasica; este ceva mare, dar totusi sexy. Se potriveste conducatorilor auto care iubesc aventura condusului-acestia se lipesc foarte bine de tot ceea ce inseamna SUV (Sport Utiliy Vehicle). Cu indemanarea lor de off-road-eri, satisfactia de a conduce acest gen de masina nu poate fi periclitata. Chiar daca nu mergeti cu ea in off-road, stiti ca o puteti face, iar acest lucru va confera un sentiment de siguranta si incredere.

    Masinile decapotabile, pe de alta parte, ofera libertate, deci se potrivesc unui spirit tanar, liber, in cautare de noi provocari, chiar si unei persoane romantice, pentru care o iesire seara cu “decapotabila” inseamna si un cer instelat, bataia vantului pe langa urechi si un film bun la “Drive Cinema”, nu numai o defilare pe bulevard.

     

    Insa <ce masina prefera fiecare> suporta modificari odata cu trecerea timpului. Daca, de exemplu, preferai o masina galbena sau rosie la 30 de ani, vei considera ca ti se potriveste mai bine un bej sau bleumarin la 45 de ani. La fel si tipul masinii: daca in anii de tinerete nebuna ai condus un coupe cabrio, pentru ce-a de-a doua tinerete alegi un sedan sau chiar un break numai potrivit pentru toata familia.

     

    Mai exista, de asemenea, si categoria oamenilor excentrici, a celor care doresc sa fie unici si sa fie recunoscuti pentru asta. Ei vor opta pentru un Hummer, desi sunt mici de statura, sau pentru un Smart Roadster. Oricum, pentru un model mai rar intalnit pe strazi si cu particularitati deosebite: fie ca este vorba de aspect, de putere sau de pret.

     

    Asadar, concluzie generala:

    Minivan-urile spun ca aveti nevoie de stabilitate si escapade turistice; un coupe cu doua usi pentru femei proclama identitatea de gen; un SUV le spune oamenilor ca aveti nevoie de aventura; brandurile de super-lux scot in evidenta statutul si unicitatea; masinile sport indica exuberanta si impulsul specifice tinerilor; sedanul se potriveste unui spirit practic si stabil; autoturismele "cu muschi", cum ar fi un Camaro vechi, transmit oamenilor ca iti poti controla impulsurile; hibridele pun evidenta caracterul, sunt pentru cei care fac in general "cum este mai bine" si carora le este teama de "udecata de Apoi", iar compactele le indica celorlalti caracterul tau statornic si rational.

    Insa si noi daruim personalitate masinii noastre. :) Si va mai spun ceva: se spune ca ne alegem masina cu caracteristici similare personalitatii noastre si chiar asemanatoare infatisarii noastre...

     

    Pe aceasta tema se mai pot spune multe. Va astept in Clubul Auto.ro pentru intrebari si pareri.

    Vizualizari: 5477
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »