rss

Lamborghini a lansat oficial primul Super SUV al lumii. Noul Urus are 650 de cai si costa peste 170.000 de euro

  1. 05/12/2017
  2. Categoria: Lamborghini
  3. Tags: Lamborghini, lamborghini urus, lansare lamborghini urus, suv urus, urus
    Vezi toate fotografiile (12)

    Dupa o lunga perioada presarata cu imagini si teasere video, Lamborghini a prezentat lumii primul Super SUV din industria auto, in persoana noului Urus. Acesta este dezvoltat pe platforma MLB a gigantului german Volkswagen, cantareste 2.154 de kilograme si atrage toate privirile cu un design specific brand-ului din Sant'Agata Bolognese.

    Avem o parte frontala sculptata, blocuri de lumini inguste cu semnatura LED, o alura foarte agresiva, caroserie strabatuta de linii angulare si jante uriase, de 21 de inch oferite in standard (cele de 22 si de 23 de inch sunt disponibile optional). Partea buna este ca versiunea de productie nu s-a distanta foarte mult de conceptul Urus prezentat in urma cu 5 ani.

    Odata ce deschizi portiera, vei intalni foarte multe elemente specifice supercar-urilor, precum un volan sport turtit in partea de jos, instrumentar digital, display generos pentru sistemul de infotainment si o configuratie pentru schimbatorul de viteze si pentru celebrul selectro ANIMA, demna de un avion militar.

    Sub capota celui mai tare SUV al lumii se afla un propulsor V8 de 4.0 litri, biturbo, capabil de 650 de cai putere si 850 Nm cuplu. Transmisia este una automata ZF cu opt trepte si convertizor de cuplu, o premiera pentru Lamborghini, iar acceleratia de la 0 la 100 de km/h se realizeaza in 3.6 secunde cu Launch Control. Viteza maxima este demna de un supercar pur-sange si anume 300 de km/h.

    Daca tot suntem la capitolul tehnic, sa trecem in revista si tractiunea si directia integrala imprumutata de la Aventador S, dar si franele carbon ceramice cu discuri de 17.3 inch si etriere cu 10 pistonase.

    Asa cum spuneam mai sus, noul Lamborghini Urus va fi asamblat la uzina principala din Sant'Agata Bolognese, iar primele exemplare vor ajunge in showroom-uri la inceputul anului viitor. Potrivit specialistilor, pretul de pornire va depasi 170.000 de euro.

    Vizualizari: 3929