rss

A fost prezentat Stonic crossover-ul bazat pe Kia Rio, si arma coreenilor impotiva lui Juke si Captur

  1. 21/06/2017
  2. Categoria: Kia
    Vezi toate fotografiile (9)

    Kia a dezvaluit ultimul adaugat la ofensiva SUV-urilor coreene, modelul Stonic – un crossover mic, pe care brand-ul coreean se asteapta sa devina cel mai bine vandut exemplar al sau.
    Piata SUV-urilor mici a explodat si Kia vrea sa acapareze o bucata din acest tort. Stonic este situat sub Sportage si Sorento si este rival cu Nissan Juke si Renault Kaptur, dar si cu fratele sau Hyundai Kona.

    Pentru a face noul crossover inspirat de Rio sa iasa in evidenta in aceasta piata din ce in ce aglomerata, Kia promite ca masina este cel mai customizabil model pana in prezent.
    Stilul presupune un finisaj in 2 tonuri de vopsea, si pana la 20 de combinatii de 2 culori vor fi disponibile alaturi de cinci culori unice pentru acoperis.

    In termeni de design acesta este similar cu modelele Kia existente, cum sunt: grila nas de tigru si farurile maturate ce definesc partea frontala a lui Stonic, insa Kia a facut un efort de a distanta crossover-ul de hatchback-ul de la care s-a pornit.
    Privind la partea laterala a masinii, muchiile taioase si incovoiate sunt pozitonate in apropierea pragurilor, in timp ce linia ferestrei are un desen ascendent, incovoit, de asemenea.

    Kia a apelat la concepte din trecut pentru a influenta designul - bucla „acoperis in stil targa” la montantul C este preluat din conceptul coupe Provo din 2013.

    La interior lucrurile se inspira mai mult din Rio. Bordul este aproape identic, in timp ce butoanele de comanda sunt situate peste plansa. Din nou, este promisa o multitudine de scheme de culori personalizate.

    Sistemul infotainment dispune de un ecran tactil de sapte inci care va dota unele modele, sistem care va include atat Apple Carplay cat si Android Auto.

    Kia promite ca spatiul nu va unul premium, masina fiind un crossover mic de segment B, insa va avea un spatiu generos pentru picioare si cap, plus cel mai mare spatiu din segment, pentru umeri. In partea din spate, o podea cu doua nivele va permite proprietarilor sa mareasca sau micsora portbagajul de 352 litri pentru a se potrivi dorintelor acestora.
    Sub capota, cele trei motoare pe benzina care vor fi oferite pe Stonic sunt toate luate de la Rio. Motorul turbosupraalimentat de 1.0 litru cu trei cilindri T-GDI va dezvolta 120 CP, in timp ce motorul aspirat de 1.25 l si 1.4 l ambele cu cate 4 cilindri, vor fi diponibile. Oferta de motoare va fi completata de un diesel de 1.6 litri cu 4 cilindri.
    Nu sunt cunoscute date previtoare la consumul de combustibil, insa diesel-ul va avea emisii de valori reduse. Versiunile hibride ar putesa apara prin adaptarea tehnologiei care sta la baza modelului Niro. Toate crossover-ele Kia Stonic vor avea doar tractiune fata.

    Dotarile tehnologice vor include scaune incalzite fata, controlul automat al vitezei de croaziera si de acces fara cheie, alaturi de o serie de elemente de siguranta si asistenta: franarea de urgenta autonoma cu recunoasterea pietonilor si alerta de coliziune inainte ca aceasta sa se produca, in timp ce lucrurile din spatele masinii sunt monitorizate printr-un sistem de alerta de trafic in spatele masinii. Vor fi oferite: detectarea masinilor aflate in unghi mort, avertizarea la parasirea benzii de circulatie, faza lunga automata si sistem de alerta in cazul scaderii atentiei soferului.

    Toate versiunile Stonic vor veni ca standard cu garantia data de producatorul Kia - de sapte ani.

    Vizualizari: 1424