rss

Picanto X-Line, trendul SUV-urilor mici atinge KIA

  1. 05/09/2017
  2. Categoria: Kia
  3. Tags: Picanto X-Line
    Vezi toate fotografiile (4)

    Kia a anuntat detalii despre noul X-Line, crossover  de inspiratie Picanto, inaintea debutului sau public la Salonul Auto de la Frankfurt (IAA) din 2017. Dupa premiera de pe 12 septembrie, noua serie de gama Picanto va fi vanduta in Europa de la inceputul semestrului 4 al acestui an.

    Noua varianta X-Line extinde si mai mult atractia pentru Picanto, cea mai mica masina a lui Kia, combinand cele mai bune calitati cu un aspect nou inspirat din modelele Kia de crossover si SUV, inclusiv Sportage si Sorento. Designul robust este evidentiat prin pachetele de culori de contrast si garda la sol marita  (la 156mm, cu 15mm mai mare decat modelul standard Picanto), ceea ce ofera soferului o vedere optima asupra drumului din fata. Noul produs beneficiaza de motorul Kia de 1.0 litri T-GDI (injectie directa pe benzina, alimentare cu turbocompresor), fiind cel mai puternic model Picanto de pana acum.

    Designul confera atitudine SUV-ului Picanto


    In timp ce noul Picanto a prezentat un design indraznet si energic cand a fost lansat la inceputul acestui an, noua varianta X-Line introduce o serie de repere de design rezistente. Incorporand grila cu semnatura "nas de tigru" a marcii  Kia, X-Line se mandreste cu barele de protectie in stil impunatoare, cu sine de metal in fata si in spate, pentru un aspect mai placut. Unic pentru modelul X-Line, este invelisul lampii de grila si cea a farurilor de ceata care acum sunt finisate cu accente de verde (sunt disponibile si elementele de argintiu), in timp ce invelisul negru in jurul pasajelor rotilor imbunatateste efectul vizual al spatiului liber.

    100 CP motor T-GDI de 1,0 litri - cel mai puternic motor Picanto de pana acum


    Noua generatie Picanto X-Line este propulsata de motorul T-GDI cu trei cilindri, de 1.0 litri cilindree, al lui Kia. Anterior, disponibila numai in familia de modele cee'd si pentru noul Rio, motorul usor, compact, este disponibil pentru prima data cu varianta Picanto.

    Pe langa faptul ca ofera o eficienta ridicata si emisii reduse, greutatea redusa a noului motor T-GDI se potriveste perfect caracterului direct al lui  Picanto. Motorul T-GDI de 1.0 litri produce 100 CP la 4500 rpm si un cuplu de 172 Nm de la 1500 la 4.000 rpm. Cel mai puternic motor care va fi oferit pe Picanto, permite modelului X-Line sa accelereze de la 0 la 100 km / h in 10,1 secunde. Noul motor este capabil de un consum de  4,5 L / 100 km.
    Noul motor T-GDI de 1.0 litri este de asemenea introdus la modelul sportive Picanto GT-Line  cu performante identice.

    A treia generatie Picanto: calitate, tehnologie si versatilitate

    Picanto X-Line este echipat cu multe dintre caracteristicile disponibile si la restul gamei Picanto, inclusiv jante din aliaj de 16 inch din aluminiu, pedale din aluminiu, lampi cu LED-uri de zi si faruri de ceata, antena tip aripioara de rechin si keyless entry. Ecranul cu functie touchscreen HMI (interfata om-masina) de 7 inci are sistem de navigatie cu harti 3D si Apple CarPlay ™ , dar si Android Auto ™ pentru integrarea completa a smartphone-urilor. O camera de parcare in spate si un incarcator wireless pentru smartphone si un port USB sunt de asemenea disponibile pe modelele X-Line. Ca si linia Picanto GT, linia Picanto X are in standard volan sportiv D-cut.

    Noul Picanto este un automobil sigur in segmentul A pe care Kia l-a realizat, dotat cu o noua  arhitectura de caroserie AHSS (Advanced High Strength Steel) si sase airbag-uri standard (airbaguri frontale, laterale si laterale) precum si un airbag pentru genunchi. Sunt incluse si elementele de siguranta activa, cum ar fi Managementul Stabilitatii Vehiculului (VSM) standard, cu control electronic al stabilitatii (ESC), pentru a asigura stabilitatea la franare si la viraje. In plus, noul Picanto este disponibil cu sistem de franare autonoma de urgenta (AEB) * - o tehnologie cheie adoptata pentru a spori siguranta in mediul urban.

    Picanto se mandreste cu spatiul de cabina din clasa de varf, cu mai mult spatiu pentru picioare si cap, decat toti ceilalti rivali din segmentul A. Capacitatea portbagajului este de 255 litri (VDA) - - are bancheta pliabila 60:40.
    Kia Picanto X-Line in vanzare de la al patrulea trimestru al anului 2017

    Picanto promite Kia ca va fi vanduta in mod standard cu garantia unica de 7 ani, de 150.000 km. Noua generatie Picanto X-Line se va vinde in intreaga Europa in al patrulea trimestru al anului 2017.

    Vizualizari: 1673