rss

Frankfurt 2011: Hyundai a lansat noul i30

  1. 14/09/2011
  2. Categoria: Hyundai
  3. Tags: Hyundai, I30
    Vezi toate fotografiile (5)

    Hyundai a lansat in cadrul Salonului Auto International de la Frankfurt 2011 noua generatie a modelului i30. Modelul va fi disponibil la vanzare la inceputul anului 2012 in varianta hatchback, in cinci usi.

    Proiectat la Centrul Tehnic Hyundai Motor Europa din Rüsselsheim, Germania, noul Hyundai i30 se aliniaza la noua directie de design  „sculptura fluida”. Autoturismul va fi disponibil cu o gama de motorizari formata din patru unitati si sase versiuni de putere.

    Din oferta fac parte trei versiuni pe benzina si trei diesel, cu puteri cuprinse intre 90 si 135 CP. Dintre acestea, constructorul auto estimeaza ca motorul diesel de 1.6 litri cu turbina cu geometrie variabila (VGT) ‚U-II’ va fi cel mai popular motor din gama. Acesta dezvolta 128 CP la 4.000 rpm, ofera o acceleratie 0-100 km/h in 10.9 secunde si o viteza maxima de 197 km/h.

    De partea cealalta, clientii care prefera propulsoarele pe benzina vor putea alege noul 1.6 litri cu injectie directa de benzina, care care genereaza 135 CP si cuplu maxim de 164 Nm.

    Pentru a reduce consumul de combustibil si emisiile de noxe, constructorul auto a implementat o serie de inovatii tehnologice precum: sistemul Integrated Stop & Go (ISG), anvelope cu rezistenta scazuta la rulare si un sistem de management al alternatorului.

    Astfel, cu emisii de CO2 sub 100 g/km si o putere de 128 CP, motorul diesel de 1.6 litri va oferi cel mai bun raport putere/eficienta din clasa. Noua generatie Hyundai i30 va fi disponibila atat cu transmisii manuale, cat si automate, ambele cu sase rapoarte.

    Modelul poate fi rulat in trei moduri, Confort, Normal si Sport, iar interiorul beneficiaza de un touch-screen de 7 inch, sistem de climatizare cu doua zone si o trapa panoramica, care poate fi actionata complet sau partial.

    La capitolul siguranta, noul Hyundai i30 a obtinut cinci stele in urma testelor realizate de Euro NCAP. Sistemele de siguranta activa includ ESP (sistem electronic de stabilitate), ABS (sistem de franare anti-blocare), VSM (managementul stabilitatii vehiculului) si lumini de semnalizare automate la franarea de urgenta. In ceea ce priveste siguranta pasiva, noua generatie de i30 beneficiaza de sase airbaguri standard.



    Vizualizari: 3368