rss

Noul Honda Civic s-a lansat oficial in Romania cu preturi incepand cu 18.500 euro cu tva inclus

  1. 29/05/2017
  2. Categoria: Honda
  3. Tags: Civic, Honda
    Vezi toate fotografiile (9)

    Cea de-a zecea generatie Honda Civic este prezenta oficial la vanzare in Romania in doua variante de motorizare,  supraalimentate, cu cilindree de 1.0 litri VTEC, capabil de 129 CP si de 1.5 litri VTEC, ce dezvolta 182 CP, ambele echipate  cu tehnologia Earth Dreams; tehnologia Earth Dreams ofera un echilibru intre performanta si eficienta consumului de carburant. Ambele motorizari lucreaza cu doua versiuni de transmisii, prima, manuala cu 6 trepte si ce-a de-a doua noua transmisie performanta CVT (cu variatie continua a raportului de transmitere).

    Lansarea noii generatii Honda Civic marcheaza si o premiera si anume, prezenta simultana la vanzare a hatchback-ului si a sedanului.


    Noua Civic este un model important pentru Honda si vine cu ambitii mari intr-un segment compact, aglomerat, unde VW Golf, Toyota Corolla, Opel Astra sau Renault Megane au pozitii consolidate in piata. Cei de la Honda Trading Romania intentioneaza o cifra de 500 de unitati vandute in acest an, bazandu-se atat pe bagajul impresionant de echipamente al masinii, cat si pe pretul corect dozat, pe fiecare echipare. Interesant de remarcat ca Honda, acum, a renuntat la pachetele comerciale cu doua echipari, adoptand pe noul Civic un model comercial intalnit la nemti si anume disponibilitatea a cinci echipari: Comfort, Elegance, Sport, Sport Plus si Prestige.

    Nu voi insista asupra design-ul exterior, inconfundabil Honda, sau pe ergonomia ce excede segmentul compact, insa ma voi opri asupra calitatii exceptionale a executiei si a tehnologiilor inalte de siguranta, pasiva si activa unde, Honda, se stie, exceleaza de ceva timp. Nu in ultimul rand voi aminti sistemul de conectivitate si infotainment.

    Materialele folosite la interior, dar si finisarile, emana pe langa confort si calitate o multumire deplina, pentru banii cheltuiti intr-un mod insiprat, in cazul noului Civic. Consola centrala absoarbe privirea cu ecranul de 7 toli, ai sistemului Honda CONNECT, cu desigur, touchscreen. Japonezii n-au renuntat la tratamentul tip Nintendo al postului de conducere, insa se vede cu ochiul liber ca au implementat o rigoare demna de spiritul bushido, care sporeste ergonomia si ajuta, implicit, pe cel de la volan.

    Aminteam mai sus de sistemele de asistare care sunt grupate sub suita de tehnologii Honda Sensing. “Complexul hi tech” este proiectat exclusiv pentru a mentine in siguranta deplina atat soferul cat si celalti ocupanti ai habitaclului.
    Din suita Honda Sensing precizam: sistemul de avertizare al coliziunilor frontale, avertizarea la parasirea benzii de circulatie, sistemul de asistare al mentinerii benzii de rulare, sistemul de  mentinere al benzii de circulatie, sistemul de recunoastere al semnelor de circulatie, limitatorul de viteza inteligent,  Cruise Control adaptiv, cu functie de anticipare sau cu functie Low-Speed Following, un pachet impresionant pentru un automobil din clasa compacta.

    Lista tehnologiilor Honda continua cu: Sistemul de monitorizare al unghiului mort, sistemul de monitorizare al traficului la pentru mersul inapoi, sistemul de control al stabilitatii si al tractiunii, sistemul de monitorizare al presiunii in anvelope, ingineria avansata de compatibilitate al caroseriei, ce asigura o dispersie uniforma a energiei de impact in cazul ciocnirilor, tetiere pentru reducerea leziunilor la nivelul gatului.

    Foarte important este faptul ca majoritatea tehnologiilor precizate mai sus sunt disponibile pe toate echiparile si motorizarile noului Civic.

    Noul Civic integreaza noul sistem multimedia Honda CONNECT cu ecran de 7 toli si touchscreen, ce include radio digital DAB, dar si posibilitatea de conectare a dispozitivelor mobile prin aplicatiile Apple Carplay si Android Auto. In plus, sistemul de navigatie Garmin va ajuta sa stabiliti rutele pe care le doriti si in acelasi timp sunteti informat despre traficul pe itinerariile alese, gratie sistemului TMC (Traffic Message Channel).

    Preturile in euro cu TVA inclus pentru noul Honda Civic sunt:

    Noul Civic 5D

    Motor

    1.0 VTEC Turbo

    1.0 VTEC Turbo

    1.5 VTEC Turbo

    1.5 VTEC Turbo

    Transmisie

    6MT

    CVT

    6MT

    CVT

    Nivel de echipare Comfort Navi*

    18.500

    /

    /

    /

    Nivel de echipare Elegance Navi

    20.000

    21.500

    /

    /

    Nivel de echipare Sport

    /

     

    22.000

    23.500

    Nivel de echipare Sport Plus

    /

     

    24.000

    25.500

    Nivel de echipare Prestige

    /

     

    25.000

    26.500


    *- disponibil din luna octombrie

    Vizualizari: 1933