rss

Modelele de volum Ford vor beneficia de fibra de carbon

  1. 11/10/2012
  2. Categoria: Ford
  3. Tags: Focus, Ford
    Vezi toate fotografiile (4)

    Ford planuieste sa lanseze pe piata modele de volum care sa dispune de o serie de componente realizate din fibra de carbon. In scop demonstrativ, constructorul american a expus un exemplar Focus cu o capota din fibra de carbon.

    Fibra de carbon, un material ultra-usor, regasit de cele mai multe ori in componenta supercarurilor, va fi in curand utilizata si pe masinile mai putin costisitoare. Propunerea vine din partea Ford, care intentioneaza sa reduca astfel greutatea modelelor sale cu pana la 340 kilograme.

    In prim pas a fost deja facut, americanii expunand la evenimentul Composites Europe din Dusseldorf, Germania, un prototip Focus echipat cu o capota din plastic ranforsat cu fibra de carbon (CFRP). Capota prototip este cu 50% mai usoara decat una conventionala din otel.

    Timpul suplimentar necesar in productia elementelor din fibra de carbon a facut din acest material unul prea putin regasit in ofertele producatorilor auto, fie ei si premium. Ford insa sustine ca piesa are un timp de productie relativ scurt, ceea ce i-ar permite utilizarea in linii de productie traditionale.

    Fibra de carbon ofera un grad mare de rezistenta in raport cu greutatea sa, fiind de cinci ori mai puternica decat otelul, de doua ori mai rigida si cantarind doar o treime.

    Vizualizari: 2558
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »