rss

Ford a lansat noul Mondeo (Fusion)

  1. 09/01/2012
  2. Categoria: Ford
  3. Tags: Ford, Fusion, Mondeo
    Vezi toate fotografiile (14)

    Ford a publicat primele imagini si informatii oficiale cu noua generatie Fusion, cunoscut pe pietele europene sub numele de Mondeo. Modelul preia o parte din elementele de design ale conceptului Evos, prezentat in toamna anului trecut la Frankfurt.

    Constructorul auto lanseaza pe piata din SUA noul Fusion/Mondeo. Din punct de vedere stilistic, sedanul american se aseamana cu Evos, in special in partea frontala. Grila hexagonala ne aminteste de Aston Martin, iar liniile sportive continua si in partea din spate.

    Dincolo de designul proaspat si dinamic, Ford a lucrat si la capitolul motorizari, producatorul auto oferind o gama variata de versiuni pe benzina, hibride sau hibride plug-in, pentru a multumi fiecare client in parte.

    Initial vor fi disponibile un motor in patru cilindri, de 2,5 litri, care dezvolta 170 CP, unul Ecoboost de 1,6 litri si 179 CP, precum si un Ecoboost de 2,0 litri si 237 CP. Acesta din urma va fi singurul disponibil, la momentul lansarii, cu tractiune integrala.

    Unitatea de 2,5 litri va putea fi cuplata la o transmisie automata cu sase rapoarte, ca si propulsorul 1.6 Ecoboost, care va putea fi combinat si cu o cutie de viteze manuala cu sase trepte. Propulsorul de 237 CP va fi disponibil cu o transmisie automata SelectShift, tot cu sase rapoarte.

    Odata cu debutul versiunilor "traditionale", programat in aceasta toamna, va avea loc si lansarea noului Ford Mondeo hibrid. Modelul promite o autonomie de 100 km in modul electric si un consum de 5 litri/100 km. Mai tarziu, constructorul auto va scoate la lumina noul Fusion Nergi, un hibrid plug-in , care va beneficia de o autonomie de 800 km.

    Noua generatie a modelului va fi echipata cu cele mai avansate sisteme de siguranta: Lane Keeping System (care avertizeaza soferul atunci cand sunt depasite liniile de marcaj), Cruise Controlul Adaptiv inteligent (care prezinta o funcţie de avertizare în cazul unei posibile coliziuni), Active Park Assist (parcare automată) si multe altele.

    Debutul european va avea loc in toamna acestui an, cu ocazia Salonului de la Paris.

    Vizualizari: 5850
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »