rss

Ford Romania a dat in judecata statul roman

  1. 30/03/2010
  2. Categoria: Ford
  3. Tags: Ford romania, judecata, plata
    Vezi toate fotografiile (1)

    Ford Romania cere statului romani restituirea a 3,5 milioane de dolari, suma de bani pe care compania a platit-o sub forma de taxe vamale. Banii au fost platiti in perioada noiembrie 2007 - noiembrie 2008, pentru importul de piese si subansamble pentru cutii de viteza la fabrica de la Craiova.

    Compania solicita intr-un dosar inregistrat in 4 martie la Tribunalul Dolj, anularea unui act administrativ prin care a platit, 11 milioane de lei, suma care reprezinta taxe vamale pentru piese si subansamble importate din Coreea.

    Ca raspuns al acestei solicitari din partea Ford, directorul coordonator al Directiei Regionale pentru Accize si Operatiuni Vamale (DRAOV) Craiova, Mircea Matei, a precizat ca importurile si exporturile sunt supuse unor regimuri vamale, iar Ford putea solicita scutirea platii sau restituirea sumei in maxim un an de la efectuarea platii.

    "La acea vreme fosta Daewoo, actuala Ford, a facut importuri de piese pentru care s-au platit 3,5 milioane de dolari taxe vamale. Toate importurile, ca si exporturile sunt supuse unor regimuri vamale. La acea data ei au solicitat import definitiv, pentru care s-au platit taxe. Ei aveau la indemana si posibilitatea de a solicita scutirea de la plata a taxelor vamale. Sigur, cu indeplinirea unor formalitati", a declarat, pentru MEDIAFAX, Mircea Matei.

    "Din punctul meu de vedere, solicitarea dumnealor este contrara tuturor legilor romanesti si europene. Au facut aceasta cerere de anulare a actului administrativ la doi ani dupa ce au platit, cand legea spune ca se poate cere restituire in maximum un an", a spus directorul DRAOV Craiova.

    Reprezentantul Ford, Nadia Crisan a confimat litigiul dintre companie si Romania si a declarat ca solicitarea semnata de Ford Romania prevede restituirea a 3,5 milioane de dolari se afla pe rolul Tribunalului Dolj, primul termen de judecata fiind stabilit pentru 8 aprilie.

    "Procesul se afla pe rolul Tribunalului Dolj si are ca prim termen de judecata data de 8 aprilie. Fiind vorba despre un proces pe rol, politica Ford Romania SA este de a nu face niciun comentariu cu privire la acesta", a spus Nadia Crişan.

    Vizualizari: 1691