rss

Ford prezinta noua generatie Mondeo

  1. 06/09/2012
  2. Categoria: Ford
  3. Tags: Ford, Mondeo
    Vezi toate fotografiile (6)

    Ford a publicat primele imagini oficiale cu noua generatie Mondeo. In ciuda dimensiunilor generoase, modelul americanilor va fi echipat cu celebrul motor 1.0 EcoBoost de 125 CP.

    Ford a dezvaluit primele cadre cu noul Mondeo, model ce primeste motorul 1.0 EcoBoost, devenind astfel cel mai voluminos autoturism din gama, ce este pus in miscare de unitatea cu trei cilindri, desemnata "International Engine of The Year 2012". Acest propulsor inlocuieste in oferta casei auto motorul 1.6 aspirat de 120 CP, oferind emisii mai mici de noxe si un consum redus.

    Motorul dezvolta 125 CP, putere atinsa la la 6.000 rpm, si un cuplu maxim de 170 Nm oferit la 1.800 rpm. Actionand functia overboost, unitatea livreaza 200 Nm de la 1.450 rpm. Momentan nu au fost publicate informatii privind viteza maxima, timpul necesar pentru realizarea sprintului 0-100 km/h sau consumul de carburant.

    Cunoscuta pe plan intern sub numele de cod CD931, noua generatie masoara 4.869 milimetri in lungime si are un ampatament de 2.850 milimetri. Platforma pe care este construit noul model nu este noua, ci este actualizata. Importanta este modificarea la nivelul suspensiei spate, care este acum Integral-link, inlocuind suspensia multi-link ce se regaseste pe modelul actual.

    Oferta de motorizari a noii generatii Ford Mondeo este completata de unitatile TDCI de 1.6 si 2.0 litri, iar in ceea ce privesta gama pe benzina, aceasta va fi formata doar din propulsoare EcoBoost de 1.6 si 2.0 litri, acesta din urma fiind disponibil si intr-o versiune de 240 Cai Putere.

    Puterea va fi transmisa prin intermediul fie prin intermediul unei transmisii manuale cu sase trepte, fie cu ajutorul uneia PowerShift cu dublu ambreiaj. Ulterior, Ford ar putea propune si o versiune hibrida.

    Noul Ford Mondeo nu va fi prezentat la Salonul Auto de la Paris, iar pentru a-l vedea in showroomuri vom fi nevoiti sa mai asteptam 14 luni.

    Vizualizari: 1857