rss

Taxa auto afecteaza pretul masinilor Dacia second hand

  1. 03/11/2011
  2. Categoria: Dacia
  3. Tags: Auto Index, Dacia, Taxa auto
    Vezi toate fotografiile (1)

    Incertitudinea privind noua taxa auto a condus la o scadere de 10% a pretului mediu pentru automobilele Dacia pe piata auto second hand din Romania. Mai mult decat atat, in luna octombrie 2011 a fost inregistrata cea mai scazuta valoare din ultimul an, conform datelor furnizate de AutoIndex.

    Pretul mediu al autoturismelor Dacia second hand din Romania a cunoscut o depreciere continua, ajungand in luna octombrie 2011 la 2.856 Euro, cea mai scazuta valoare din ultimul an, fata de valoarea medie de 3.157 Euro inregistrata in octombrie 2010.

    In ceea ce priveste modelul Dacia Logan, nivelul mediu al preturilor a scazut de la 4.333 Euro in luna octombrie a anului precedent, pana la 3.936 Euro in luna octombrie a anului curent, conform AutoIndex.

    In plus, adoptarea noii formule de calcul, aprobata recent de Senat, va conduce la o noua involutie, care se va rasfrange in special asupra autoturismelor Dacia inmatriculate inainte de anul 2007, pentru care acum se va achita taxa auto la momentul transcrierii dreptului de proprietate.

    Fiind cea mai tranzactionata marca, Dacia ar putea fi cea mai afectata de pe piata auto second hand, potrivit noului algoritm de taxare.

    Auto Index

    AutoIndex, cel mai precis instrument de masurare a pietei auto second hand, este primul de acest gen din Romania si are drept punct de pornire anunturile de vanzare postate pe Auto.ro. AutoIndex furnizeaza informatii relevante privind media pretului solicitat, valoarea pietei de masini second hand precum si numarul total de anunturi si evolutia acestuia in timp.

    Modalitatea de calcul este complexa, agrega datele din peste 450.000 de anunturi, se obtine pentru 28 de marci si 180 modele, tine cont de kilometri, an de fabricatie, marca, model si pret.

    Vizualizari: 6341
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »