rss

Oficial: taxa auto se va majora cu 45-50% din 2011

  1. 24/12/2010
  2. Categoria: Dacia
  3. Tags: majorare, Taxa auto
    Vezi toate fotografiile (1)

    Guvernul a hotarat ieri majorarea taxei de poluare incepand de la 1 ianuarie 2011, in medie cu 45-50%, taxa fiind calculata in functie de vechimea masiniii, capacitatea cilindrica si gradul de poluare.

     

    "Ordonanta intra in vigoare la 1 ianuarie 2011, dar cei care au aceste forme facute, pot, pana la data de 31 ianuarie 2011, sa se prezinte la autoritatile fiscale cu cererea si cu documentul care atesta ca deja a facut o parte din plata, urmand ca pana la 30 de zile să aiba posibilitatea sa-si faca tot dosarul, la RAR si unde mai trebuie sa mearga. In total ar fi 60 de zile pana cand poate sa rezolve aceasta problema, pentru ca nu putem fi absurzi, ca cei care aduc masini acum, in ultimele zile, nu or sa aiba timp sa faca aceste formalitati (...) Pana pe data de 31 ianuarie trebuie sa mearga la Fisc cu o cerere şi o dovada, o factura ca a inceput sa plateasca si pana la sfarsitul lunii februarie, adica, in termen de 30 de zile, sa aiba dosarul complet", a declarat ministrul Mediului, Laszlo Borbely citat de Mediafax.

     

    Au mai fost introduse si exceptii. “De exemplu, pentru stingerea de incendiu. Am introdus o prevedere prin care evitam neplata taxei. Mai faceau aceasta figura unii. Deci, inregistrau masina, o scoteau imediat din tara si plateau o taxa reziduala, pe care o primeau inapoi. O inregistrau in alta tara si o aduceau inapoi ca sa scape de taxa de prima inmatriculare. Acest lucru este evitat prin noua prevedere din ordonanta", a mai spus ministrul.

     

    De asemenea, Borbely a precizat ca noua taxa auto a fost negociata si cu Uniunea Europeana.

     

    Cea mai mare taxa auto ar urma sa fie platita pentru inmatricularea unei masini non-euro cu motor de 3,2 litri, cu o vechime de 20 ani – 30.432 euro.

    Vizualizari: 8877
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »