rss

DACIA prezinta la FRANKFURT cutia de viteze robotizata EASY-R si noul DUSTER 2016

  1. 07/09/2015
  2. Categoria: Dacia
    Vezi toate fotografiile (7)

    Dacia propune pentru prima oara  in gama sa o cutie de viteze robotizata: Easy-R.
    Dacia Duster evolueaza, oferind clientilor o intreaga serie de echipamente noi, printre care sistemul multimedia si de navigaţie MEDIA-NAV Evolution, camera video pentru marsarier, jante noi, o noua culoare de caroserie – „vert Altai”, si doua nuante noi de tapiterie.


    Pentru prima oara, Dacia include in oferta o cutie de viteze robotizata, denumita Easy-R. Disponibila pe motorizarea TCe 90 CP asociata cu sistemul Stop & Start, aceasta cutie de viteze cu 5 trepte asigura un confort sporit in utilizare datorita transmisiei fara pedala de ambreiaj. Cutia Easy-R va fi disponibila in lunile urmatoare pe modelele Logan, Logan MCV, Sandero si Sandero Stepway.
    La rândul sau, modelul Duster se prezinta la Salonul de la Frankfurt cu o serie de noutaţi menite sa aduca un plus de dinamism si sa accentueze caracterul robust al acestui vehicul emblematic pentru marca Dacia.


    Dacia prezinta in premiera cutia de viteze robotizata Easy-R

    In lunile urmatoare, Logan, Logan MCV, Sandero si Sandero Stepway vor fi disponibile cu noua cutie de viteze robotizata Easy-R (in functie de tara si de versiune). Aceasta oferta va fi propusa la un pret accesibil, conform valorilor marcii Dacia.

    Noua transmisie este disponibila pentru motorizarea TCe 90 CP. Asociata cu acest propulsor, cutia Easy-R asigura un comportament dinamic inca de la turatii joase, oferind o reala placere de a conduce atât in traficul urban, cât si la drum lung. In plus, consumul inregistrat este de numai 4,9l/100km  iar nivelul emisiilor de CO2, de 109g/km , este comparabil cu cel corespunzator unei cutii de viteze manuala.

    Easy-R : o transmisie fara pedala de ambreiaj accesibila tuturor

    Aceasta cutie de viteze robotizata raspunde asteptarii clienţilor care isi doresc un sofat cât mai confortabil in traficul urban.
    Easy-R asigura astfel o utilizare comoda datorita solutiei tehnice care elimina pedala de ambreiaj. Cutia dispune de un sistem de actionare electromagnetic (pilotat de un calculator) care asigura debreierea, schimbarea vitezelor si actionarea ambreiajului in locul soferului. Ea dispune de doua moduri de functionare, adaptate tuturor nevoilor: Drive sau Manual (Impulsional).
    In modul Drive, schimbarea treptelor de viteza este realizata de calculator, pe baza informatiilor referitoare la conditiile de rulare, cum ar fi turatia motorului, viteza de deplasare, stilul de condus al soferului, etc.
    In modul Manual / Impulsional, soferul decide singur momentul schimbarii treptelor de viteza.

    In comparatie cu o cutie de viteze manuala traditionala, cutia de viteze robotizata Easy-R ofera:
    - Un plus de confort si de usurinta in utilizare:
     - Modul Drive il scuteste pe sofer de grija de a actiona ambreiajul si de a schimba treptele de viteza. Cutia efectueaza singura aceste comenzi identificând momentul optim de schimbare a treptelor astfel incât sa asigure cel mai bun compromis intre acceleratie si consum. Sunt astfel evitate situatiile in care motorul functioneaza supraturat sau subturat precum si opririle generate de subturare.
     - In poziţia Manual / Impulsional, soferul este cel care decide si care efectueaza schimbarile de viteze. El poate  astfel selecta treapta de viteza potrivita pentru o depasire neprevazuta sau in cazul unei aderente scazute pe o sosea acoperita cu zapada. Pentru aceasta este suficient ca maneta sa fie plasata in poziţia M. Din acest moment, trecerea la o viteza superioara sau inferioara se face prin actionarea manetei in sensul + sau –.
     - In cazul in care este necesara o accelerare energica, cutia trece automat intr-o treapta inferioara si furnizeaza astfel cât mai rapid performanta maxima disponibila (kick down). Ea poate retrograda cu pâna la doua trepte de viteza pentru a beneficia astfel de toata puterea motorului, ceea ce este extrem de util in situatii precum accelerarea la intrarea pe autostrada de pe un drum secundar.

    - Un plus de manevrabilitate: pozitia Drive permite un control optim al deplasarii vehiculului la viteza foarte redusa. Prin ridicarea pedalei de frâna, vehiculul avanseaza sau se deplaseaza inapoi cu viteza redusa fara a fi necesara actionarea pedalei de acceleratie. Aceasta funcţie faciliteaza manevrele la viteza mica (in parcare) si permite stabilizarea masinii in rampele cu inclinare redusa, completând astfel sistemul Hill Start Assist. In plus, aceasta functie este foarte utila in cazul traficului aglomerat.

    - Consum redus: cutia de viteze robotizata ofera un consum si emisii de CO2 identice cu cele specifice versiunii manuale. Intrucât sistemul de actionare nu este solicitat decât in momentul schimbarii rapoartelor, consumul de energie al cutiei Easy-R este mult mai redus decât cel inregistrat de o cutie automata traditionala.

    - Calitate - durabilitate:
    Utilizarea unei solutii electromecanice in locul tehnologiei hidraulice asigura, pe lânga o mai mare precizie a actionarii, o durabilitate si o fiabilitate sporite. Cutia de viteze robotizata Easy-R a fost supusa unor teste intense pe bancurile de probe, care au insumat 130 000 de ore. Este de remarcat si faptul ca toate cutiile de viteze robotizate Easy-R sunt supuse controlului la iesirea de pe linia de asamblare.


    Motoarele gamei Dacia evolueaza

    Motorizarile gamei Dacia evolueaza odata cu trecerea la norma Euro 6 :
    - Toate motoarele Dacia beneficiaza de acum de sistemul Stop & Start  si de sistemul de recuperare a energiei de frânare (Energy Smart Management).
    - Toate motoarele Diesel ale gamei sunt echipate cu un filtru pentru oxizii de azot. Aceasta solutie este cea mai avantajoasa pentru client intrucât nu necesita intretinere.

    Aceste evolutii permit reduceri semnificative ale consumului  :
    Spre exemplu, in cazul modelelor Logan si Logan MCV :
    - motorul pe benzina TCe 90 CP: economie de 0,2l/100km si o scadere a emisiilor cu 7 gr CO2/km pâna la 112 gr CO2/km
    - noul motor Diesel dCi 90 CP: economie de 0,3l/100km si o scadere a emisiilor cu 10 gr CO2/km pâna la 93 gr CO2/km

    Pe modelul Sandero Stepway :
    - motorul pe benzina TCe 90 CP: economie de 0,3l/100km si o scadere a emisiilor cu 9 gr CO2/km pâna la 115 gr CO2/km
    - noul motor Diesel dCi 90 CP: economie de 0,2l/100km si o scadere a emisiilor cu 7 gr CO2/km pâna la 98 gr CO2/km

    Pe modelul Duster :
    - noul motor pe benzina TCe 114 CP 4x2: consum de 6,4 l/100 si emisii de 145 gr CO2/km
    - motorul pe benzina TCe 125 CP 4x2: economie de 0,2 l/100km si o scadere a emisiilor cu 7 gr CO2/km pâna la 138 gr CO2/km
    - noul motor diesel dCi 90 CP 4x2: economie de 0,3 l/100km si o scadere a emisiilor cu 8 gr CO2/km pâna la 115 gr CO2/km
    - noul motor diesel dCi 109 CP: economie de 0,4 l/100km si o scadere a emisiilor cu 12 gr CO2/km pâna la 115 gr CO2/km pentru Duster 4x2 si 123 gr CO2/km pentru Duster 4x4


    Duster Edition 2016

    La numai doi ani de la precedenta evolutie a modelului Duster, SUV-ul Dacia se prezinta cu o serie de modificari menite sa-i accentueze stilul robust si plin de personalitate. Duster Edition 2016 se remarca astfel prin noile jante de aliaj de 16 inch de culoare neagra, precum si prin noua nuanta de caroserie, „vert Altaï”, care inlocuieste in gama nuanta „gris Olive”.

    La interior sunt disponibile doua noi tapiterii („Silicon noir” si „Féderer gris” pe fond negru) cu cusaturi discrete de culoare „gris Technique”. Versiunile de echipare de intrare in gama vor beneficia de tapiteriile in nuanta „Silicon noir”, in timp ce versiunile superioare vor beneficia de tapiteriile „Féderer gris” pe fond negru. Nuanta „gris cosmos” va fi inlocuita de „gris platinium” (in functie de ţara si de versiune) in special la nivelul panourilor de usi, a mânerelor de sustinere si a ornamentelor de pe fatada centrala a plansei de bord.

    Echipamente noi
    Sistemul multimedia de navigaţie MEDIA-NAV Evolution este de acum disponibil pe Duster Edition 2016 (in funcţie de versiune si ţara). Datorita acestui sistem multimedia complet, Dacia ofera o conectivitate permanenta si de calitate.
    Mai mult, Duster Edition 2016 dispune, optional in funcţie de ţara, de o camera video pentru marsarier, care ofera un plus de siguranţa.


    Sistem multimedia si de navigaţie MEDIA-NAV Evolution

    - Un sistem de navigaţie care integreaza functia Info-trafic TMC gratuita care permite propunerea unor itinerarii alternative (disponibila in funcţie de tara).
    - Alerta de siguranţa (pentru zonele periculoase,…)
    - Accesul la conectivitate prin intermediul unor aplicaţii dedicate (disponibile in funcţie de ţara): Datorita acesteia, utilizatorul va avea acces pe ecran la continutul multimedia pe care si l-a configurat in prealabil prin aplicatia AHA, pe care o poate descarca gratuit pe smartphone. Aplicatia ii ofera acces la intregul continut multimedia (webradio, podcast, muzica, carti audio), precum si la retelele sociale Facebook® si Twitter®. Ea ofera si informatii in timp real cu privire la puncte de interes situate in apropiere, precum hoteluri sau restaurante. Sistemul permite atât apelarea telefonica a numerelor de contact ale acestor obiective, cât si ghidarea catre adresele respective. Vehiculul este echipat cu sateliti de comanda la volan care permit accesul la functia de recunoastere vocala SIRI  oferita de Apple (compatibila cu ’iPhone® 4S).
    - O interfata modernizata, in culori.

    Dacia MEDIA-NAV Evolution pastreaza toate atributele care au dus la succesul sistemului
     MEDIA-NAV : un ecran tactil de 18 cm (7 inch) si o interfata care permite navigarea
    usoara in cele sase categorii: radio, media, telefon, harta, navigatie (cu varianta de afisaj    in 2D si Birdview) precum si efectuarea setarilor. Aparate precum smartphone sau cititor
    MP3 se pot conecta la priza USB sau jack, accesibile pe fatada sistemului. Datorita
    functiei Bluetooth®, Dacia MEDIA-NAV Evolution permite utilizarea sistemului audio-
    streaming care asigura ascultarea fisierelor muzicale inregistrate pe smartphone.


    Vizualizari: 2371
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »