rss

Dacia Lodgy a primit 3 stele EuroNCAP

  1. 29/11/2012
  2. Categoria: Dacia
  3. Tags: Dacia, Euro NCAP, lodgy
    Vezi toate fotografiile (5)

    Noua Dacia Lodgy a fost punctata cu trei stele in cadrul ultimei sesiuni de teste Euro NCAP. Monovolumul produs in Maroc a fost criticat pentru lipsa ESP-ului in echiparea standard, dar si pentru rezistenta structurala redusa a celulei pasagerilor.

    Euro NCAP a publicat rezultele ultimelor teste de siguranta efectuate pe 15 modele noi. Dintre toate, doar Dacia Lodgy a obtinut trei stele, restul fiind punctate cu maximul de cinci stele. Exploatand momentul cand inca nu era obligatorie echiparea cu ESP in dotarea standard, constructorul auto a ales sa nu ofere aceasta facilitate pe Lodgy, motiv pentru care a fost aspru criticat de organismul european independent.

    Totodata, stalpul A (montantul parbrizului) s-a deformat semnificativ si plafonul s-a indoit la nivelul stalpului B (montantul dintre usile fata si spate). Tunelul structural dintre scaunele din fata s-a indoit si s-a desprins de podeaua locurilor din spate.

    O alta bila neagra a fost primita pentru protectia cutiei toracice catalogata drept "marginala" si protectia picioarelor pasagerilor, care prezinta risc de accidentare din cauza deformatiilor rezultate in zona podelei. In cazul protectiei copiilor, Lodgy s-a descurcat mai bine.

    In cazul testului de impact lateral cu o bariera, protectia capului, abdomenului si a pelvisului a fost buna, iar protectia cutiei toracice a fost adecvata. De partea cealalta, la testul de impact lateral cu un stalp, mult mai dur, monovolumul Dacia a obtinut o protectie nesatisfacatoare a cutiei toracice. Manechinele care simulau un copil de 3 luni si un copil de 18 luni au dezvaluit un nivel bun de protectie pentru aceasta categorie de pasageri.

    Lipsa ESP-ului nu ar fi adus mai mult de patru stele modelului. In lipsa acestui sistem Euro NCAP nu a putut sa acorde puncte la categoria Safety Assist, introdusa în 2009. Apreciata a fost prezenta martorilor care avertizeaza atunci cand nu este purtata centura de siguranta.

    Pe langa Dacia Lodgy, au mai fost testate FIAT 500L, Ford Fiesta, Ford Kuga, Hyundai Santa Fe, Mercedes-Benz A-Class, Mitsubishi Outlander, Opel Mokka, SEAT Leon, Skoda Rapid, SEAT Toledo, Subaru Forester, Range Rover, Volvo V60 Plug-In Hybrid si bestsellerul Volkswagen Golf. Toate modelele au primit punctajul maxim.

    Vizualizari: 5297