rss

Dacia Duster Explorer 4x2, cu transmisie automata EDC, este la vanzare cu pretul de 17.700 euro cu TVA inclus

  1. 08/05/2017
  2. Categoria: Dacia
  3. Tags: Dacia, EDC
    Vezi toate fotografiile (10)

    Element tehnic, asteptat de mult timp, acum in premiera, cutia de viteze automata EDC este oferita de Dacia, pe modelul Duster.

    Disponibila pe motorizarea 1.5 dCI 109 CP asociata cu sistemul Stop & Start, noua cutie de viteze automata EDC (Efficient Dual Clutch) cu dublu ambreiaj si 6 trepte reprezinta o adevarata revolutie fata de cutiile automate traditionale. Astfel, transmisia EDC imbina robustetea si costurile reduse de utilizare specifice unei cutii manuale cu reactivitatea si caracterul practic al unei cutii automate. S-a ales transmisia EDC cu doua ambreiaje (unul pentru treptele pare si celelalt pentru cele impare) pentru ca aveasta solutie si-a dovedit performantele pe celelalte modele ale grupului, pe modelele Renault mai precis. Solutia cu transmisia CVT a fost luata in calcule,dar din considerente dinamice si de costuri, a fost preferata transmisia EDC, au precizat reperezentantii Dacia intr-o conferinta de presa. In continuare acestia au amintit faptul ca din punct de vedere tehnic este posibila introducerea transmisiei automate EDC si pe versiunile cu tractiune integrala 4x4, insa economic vorbind, deocamdata, nu se justifica aceasta solutie.

    Tehnologia utilizata garanteaza o buna reactivitate, actionand alternativ sistemele de ambreiaj corespunzatoare treptelor pare si impare. Datorita intervalului scurt de actionare a ambreiajului, cuplul este transmis fara intrerupere, ceea ce asigura o schimbare a vitezelor excelenta si un confort deosebit pentru sofer.

    Functia de demaraj specific (crawling) asigura un plus de confort in traficul aglomerat si faciliteaza manevrele delicate (cum ar fi parcarea).

    Totodata, optimizarea algoritmului de schimbare a vitezelor garanteaza prestatii excelente in toate regimurile de turatii ale motorului, oferind un consum redus si un nivel scazut al emisiilor de CO2.
    In plus, costurile de utilizare sunt comparabile cu cele ale unei cutii manuale.  Consumul mediu obtinut de noi cu Dusterul cu EDC a fost in medie de 6,7 l/100 km intr-un regim mixt de rulare.

    Dacia prezinta noua serie limitata transversala Explorer

    Gama Dacia se extinde in aceasta primavara cu o noua serie limitata transversala. Intitulata „Explorer”, aceasta este disponibila pe modelele Sandero, Logan MCV, Dokker, Lodgy si Duster.

    La exterior, gama Explorer se remarca prin noile nuante propuse: Gris Islande si Orange Ocre (aceasta din urma disponibila doar pe modelul Sandero) dar si prin jantele specifice, de 16”.
    Interiorul beneficiaza, la randul sau, de o serie de elemente menite sa dea un plus de personalitate noii serii limitate. Clientii vor remarca, fara indoiala, conturul in culoarea cuprului al consolei centrale si al aeratoarelor, dar si tapiteria specifica si noile covorase din material textil.
    Toate modelele Explorer dispun de sistemul Media Nav cu ecran de 7”.

    Atat modelul Duster 4x2 EDC, cat si noua serie limitata Explorer pot fi comandate in intreaga retea Dacia incepand de vineri, 5 Mai 2017.

    Preturile noilor versiuni variaza intre 11 200 Euro (TVA inclus) pentru modelul Sandero Explorer echipat cu motorul 0.9 TCe de 90 CP si 15 450 Euro (TVA inclus) pentru modelul Lodgy Explorer 1.5 dCI 109 CP.

    In cazul gamei Duster, noua versiune Laureate 4x2 EDC 1.5 dCI 109 CP este disponibila la un pret de 16 550 Euro, cu numai 1300 Euro mai mult decat modelul Laureate corespunzator echipat cu cutie de viteze manuala.

    Versiunea Duster 4x2 Explorer echipata cu transmisia EDC poate fi comandata la un pret de 17 700 Euro (TVA inclus).  



    Vizualizari: 1711
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »