rss

Dacia are un an excelent. A raportat cele mai bune sase luni din istoria marcii

  1. 18/07/2017
  2. Categoria: Dacia
    Vezi toate fotografiile (4)

    Dacia trece printr-o perioada extrem de buna, iar o noua dovada concreta care sa sustina aceasta teorie sunt cifrele de vanzari pentru prima jumatate a anului. Constructorul de la Mioveni sustine ca au fost cele mai bune sase luni din istorie, interval in care a comercializat 332.845 de exemplare, la nivel global.

    Dintre acestea, 245.453 au ajuns in showroom-urile din Europa, care ramane astfel principala piata de desfacere pentru compania de sub cupola gigantului francez Renault. Ca tot veni vorba, si acesta a raportat o perioada ianuarie-iunie extrem de profitabila.

    Inmatricularile grupului continua sa creasca mai accelerat decat piata, iar in primul semestru din 2017, Renault a comercializat 1.879.119 vehicule, cu 10,4% mai multe decat in aceeasi perioada a anului trecut.

    Asa cum era de asteptat, pe piata locala din Franta, cele mai cautate modele au fost Twingo, Clio, Talisman si Espace. In ceea ce priveste Dacia, clientii din Europa au achizionat in special SUV-ul Duster si modelul Sandero.

    "Am atins un nou record prin cele 1,88 milioane de vehicule vandute intr-un semestru. Volumele de vanzari si cotele de piata au crescut in cazul tuturor marcilor noastre si in toate regiunile," a declarat Thierry Koskas, vice-presedinte pentru vanzari si marketing in cadrul Grupului Renault.

    Vizualizari: 1509