rss

Ford vrea sa atace Dacia Sandero

  1. 14/09/2012
  2. Categoria: Dacia
  3. Tags: Dacia, Fiesta, Ford, Sandero
    Vezi toate fotografiile (1)

    Ford intentioneaza sa lanseze un model compact low-cost, care sa fie construit pe platforma Fiesta. Modelul vandut sub logo-ul americanilor ar putea fi produs la Craiova si ar intra in competitie directa cu Dacia Sandero.

    Constructorul auto Ford ia in calcul lansarea unui rival pentru Dacia Sandero. Daca planurile producatorului auto vor deveni realitate, modelul va fi unul compact si ieftin, construit pe arhitectura mecanica a lui Fiesta, si ar putea fi produs la Craiova.

    „Cautam oportunitati in toata lumea pentru a propune o masina mai ieftina ca Fiesta”, a declarat Mullaly pentru Automotive News Europe.

    Directorul companiei a mentionat ca un asa numit model „value B” (de clasa B) va fi similar cu Fiesta la capitolul dimensiuni, insa va costa mult mai putin decat cel mai vandut model al casei auto pe pietele europene. Oficialul Ford a refuzat sa precizeze unde ar putea fi construit si vandut modelul low-cost.

    In oferta constructorului auto pentru piata europeana exista deja un model mic si accesibil. Este vorba despre minicar-ul Ford Ka, citadina ce imparte platforma cu Fiat 500. Din pacate insa, dimensiunile reduse nu fac din acest model o masina atractiva pentru europeni, motiv pentru care un autoturism similar ca pret, insa mai mare, ar fi o buna oportunitate de extindere a gamei pentru Ford.

    Desi viitorul rival al lui Dacia Sandero va fi un low-cost, constructorul auto nu intentioneaza sa lanseze un brand separat. Modelul ar putea fi construit chiar in Romania, la uzina americanilor de la Craiova.

    Vizualizari: 4931
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »