rss

Dacia isi surprinde fanii. Brand-ul romanesc va produce masini electrice

  1. 10/07/2017
  2. Categoria: Dacia
  3. Tags: EV
    Vezi toate fotografiile (1)

    Gama de modele Dacia se va imbogati pe viitor cu autovehicule electrice. Anuntul a fost facut de un oficial al constructorului de la Mioveni dupa ce Franta a declarat ca va interzice comercializarea de masini cu motoare diesel sau pe benzina pana in 2040.

    Marii producatori de automobile au inteles cu mult timp in urma ca trebuie sa caute alternative la propulsoarele conventionale pe benzina sau diesel. Astfel, acestia si-au schimbat strategia din mers si au inceput sa dezvolte modele electrice.

    Aceeasi decizie a luat-o acum si Dacia, cel mai probabil influentata de anuntul ministrului mediului din Franta, dar si de profiturile pe care le-ar putea obtine in acest segment. Cel care a dat surprinzatoarea veste a fost Hakim Boutehra, director comercial grup Renault Romania.

    "Evident, industria se pregateste pentru asta, iar Dacia este parte a acestei transformari in viitor. Anul 2040 este indepartat, insa nu foarte indepartat, astfel incat avem planuri pentru Dacia in aceste directii. Important este insa sa pastram ADN-ul brand-ului: sa pastram Dacia ca masina accesibila," sustine acesta.

    Aceasta schimbare de strategie s-ar putea dovedi de bun augur pentru constructorul de la Mioveni, mai ales ca toate statisticile arata ca in ultimii ani, in Romania, vanzarile de masini electrice au crescut. Potrivit celor mai recente date, numai in ultimele patru luni acestea au crescut de aproape trei ori.

    Momentan, cel mai mare dezavantaj al achizionarii unui astfel de vehicul la noi in tara este lipsa infrastructurii, insa incet incet, aceasta problema va fi rezolvata. In plus, statul incurajeaza detinerea unui automobil electric si ofera un ajutor de 10.000 de euro prin programul Rabla Plus, fara a fi macar nevoie de casarea unei masini vechi.

    Cei care vor casa totusi o masina veche, vor primi in plus 6.500 de lei, astfel ca reducerea ar putea fi si de 11.500 de euro.

    Vizualizari: 2083
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »