rss

Dacia Duster, rechemat in service pentru probleme la sistemul de franare

  1. 27/03/2012
  2. Categoria: Dacia
  3. Tags: Dacia, Duster, service
    Vezi toate fotografiile (1)

    Dacia recheama in service 3.818 de exemplare Duster comercializate pe piata din Romania, pe fondul existentei unui risc de rupere a unor conducte din sistemul de franare.

    Dacia a demarat o actiune voluntara de rechemare in service a SUV-ului Duster. Cele 3.818 de masini afectate vor fi verificate la franele din spate unde exista riscul ruperii unor conducte.

    "In cazul acumularii de zapada pe suportul de sustinere a flexibilului de frana spate exista posibilitatea redusa a ruperii prin oboseala a uneia dintre conductele rigide de frana in zona de fixare pe cilindrul de frana. Circuitul de franare este compus din doua circuite interne separate in ”X” (roata stanga fata + roata dreapta spate si roata dreapta fata + roata stanga spate). In caz de defectare a unuia dintre circuitele de franare, celalalt va continua sa functioneze, asigurand franarea rotilor opuse si nu va afecta controlul traiectoriei vehiculului", au declarat oficialii Dacia.

    Citeste si Dacia Duster: Cel mai slab punctaj la testele Euro NCAP din 2011

    Daca situatia o cere, componentele vizate vor fi inlocuite gratuit, in cadrul unei operatiuni ce dureaza maxim trei ore.

    Dacia Duster a reusit pentru prima data, in luna februarie, sa depaseasca vanzarile fratelui mai mic, Logan, devenind astfel cel mai vandut model din Romania. Luna precedenta, constructorul auto a livrat 130 de exemplare, cu un pret mediu de 15.000 euro.

    Vizualizari: 5786
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »