rss

Noul Citroën C4 Cactus vine cu un design inovator

  1. 21/10/2014
  2. Categoria: Citroën
  3. Tags: C4 Cactus, Citroën
    Vezi toate fotografiile (29)

    Citroën a prezentat noul C4 Cactus ca fiind o veritabila alternativa berlinelor compacte. In acest segment concurential, Citroën C4 Cactus se distinge prin design-ul unic, imbinand stilul cu functionalitatea, aducand un plus de design, un plus de confort si tehnologie utila, la un pret rezonabil.

    Citroën adopta inovatii tehnologice si principii solide in materie de design, confort, manevrabilitate si cheltuieli de intretinere.

    Design-ul unic al Citroën C4 Cactus este foarte usor de identificat si de retinut, se distinge prin inovatia Airbump, ce imbina in mod armonios aspectul cu functionalitatea. Prevazute pe laterale si la nivelul barelor de protectie, panourile Airbump structureaza grafic stilul fluid al Citroën C4 Cactus. Sunt foarte utile impotriva zgarieturilor minore care sunt destul de frecvente in orasele aglomerate. Invelisul fin din poliuretan termoplastic protejeaza capsulele vidate pentru a amortiza socurile. Protectiile Airbump nu necesita intretinere speciala contribuind direct la reducerea costurilor de intretinere si reparatie. Cele 4 culori disponibile pentru Airbump (Black, Grey, Dune si Chocolate) ofera mai multe posibilitati de personalizare prin asocierea cu cele 10 nuante de caroserie.

    Pe langa design-ul exclusivist, Citroën C4 Cactus se simte foarte confortabil la interior datorita urmatoarelor elemente:

    • interfata digitala pentru a oferi un post de condus degajat si conectat, regrupand toate comenzile pe ecranul tactil de 7” prevazut in dotarea standard (climatizare, media, navigatie, setari, telefon, servicii conectare si sisteme de asistenta la condus);
    • inlocuirea computerului de bord traditional cu un ecran digital;
    • scaune frontale sunt concepute in stil sofa pentru a oferi un plus de confort;
    • airbag-ul pasager integrat deasupra parbrizului, in  exclusivitate mondiala, ofera pasagerului din fata mai mult spatiu la genunchi si un volum de depozitare optimizat;
    • pavilionul panoramic vitrat cu protectie termica pentru un habitaclu mai luminos.
    • la versiunile echipate cu cutie de viteze pilotata, maneta de viteza traditionala a fost inlocuita cu un sistem simplificat situat in partea inferioara a plansei de bord.

    Pentru a obtine un confort sporit, Citroën a optat in favoarea degajarii spatiului pentru sofer si pasageri. Plansa de bord coborata, cu linii orizontale, ofera mai mult spatiu pasagerului frontal dar si un spatiu de depozitare generos si usor accesibil. Acest rezultat a fost obtinut prin adoptarea unei interfete 100% digitale si prin optimizarea arhitecturii postului de condus.

    Tehnologiile integrate la bordul Citroën C4 Cactus sunt usor de utilizat, axate pe ceea ce este cu adevarat folositor utilizatorilor auto: o interfata digitala, tactila si intuitiva.

    Pentru un post de condus relaxat, Citroën C4 Cactus integreaza numeroase sisteme de asistenta la condus, deosebit de utile:
    • sistemul Park Assist ajuta conducatorul auto sa gaseasca un loc de parcare si efectueaza automat manevrele necesare in momentul identificarii spatiului liber. Conducatorul auto nu trebuie decat sa gestioneze pedala de frana si acceleratie;
    • manevrele de parcare sunt foarte usor de executat cu ajutorul camerei video pentru marsarier care afiseaza imaginile pe ecranul tactil;
    • sistemul de asistenta la pornirea din rampa mentine automat vehiculul stabil timp de 2 secunde. Sistemul asigura un redemaraj usor pe o rampa cu inclinatie mai mare de 3%, impiedicand deplasarea vehiculului in spate atunci cand ridicati piciorul de pe pedala de frana;
    • iluminarea statica de intersectare ofera un fascicul luminos suplimentar in interiorul curbelor, crescand astfel vizibilitatea si siguranta in viraje si la intersectii;

    In vederea obtinerii unui prêt accesibil, Citroën a abordat o strategie pragmatica, incercand sa ofere solutii care sa raspunda solicitarilor soferilor, cu privire atat la costul de achizitie cat si la costul de utilizare (consum de carburant, cheltuieli de intretinere).

    Eficienta si eliminarea surplusului reprezinta elementele cheie in reducerea consumului.
    Reducerea greutatii permite integrarea motorizarilor de ultima generatie cu cilindree redusa. Si astfel se obtine un consum redus fara niciun compromis in materie de confort la volan.

    In total, este vorba despre eliminarea a 200 kg, comparativ cu versiunea Citroën C4, datorita unor alegeri rationale privind platforma compacta si usoara, dar si motoarele de ultima generatie cu cilindree redusa, conform normei Euro6. Greutatea optimizata a facut posibila o versiune pe benzina cu mai putin de 100 g de CO2/km si o versiune diesel de doar 82 g de CO2/km, ceea ce reprezinta un consum extraurban de doar 3,1 l/100 km.

    Pe langa consumul de carburant, costul total de utilizare al Citroën C4 Cactus a fost redus cu aproape 20%, comparativ cu modelele de referinta de pe segmentul berlinelor compacte. Optimizarea greutatii a facut posibila reducerea semnificativa a consumului de piese de uzura. In plus, gratie protectiilor Airbump, cheltuielile de reparatie au fost reduse considerabil.

    Noul Citroën C4 Cactus
    este comercializat in Romania cu preturi incepand de la 10.480 Euro + TVA pana la 14.700 Euro + TVA in functie si de versiunea de echipare aleasa (Live, Feel sau Shine) si 5 ani garantie/100.000 km.

    Poti castiga noul Citroën C4 Cactus daca participi la tombola organizata in cadrul Portilor Deschise, in perioada 24 – 26 octombrie 2014. Inscrie-te la tombola si vei primi un cod de participare pe care va trebui sa-l validezi in showroom-urile Citroën sau in cadrul Salonului Auto Bucuresti.

    Vizualizari: 5898
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »