rss

Taxa auto va fi schimbata

  1. 08/09/2010
  2. Tags: Taxa auto
    Vezi toate fotografiile (1)

    Din seria "noi, guvernantii, gandim o noua modalitate de a stoarce bani de la contribuabilul roman", iata ca ni se pregateste o noua taxa auto. Declaratia apartine Ministrului Mediului, Laszlo Borbely, care a anuntat ca taxa auto va fi modificata si ca, probabil, proprietarii masinilor vechi, "care polueaza mai mult",vor plati o taxa auto mai mare, anunta Mediafax.

    Intrebat daca Ministerul Mediului si Padurilor are o strategie prin care sa impiedice proprietarii de masini sa isi mai inmatriculeze autoturismele in Bulgaria, din cauza taxelor prea mari pe care ar trebui sa le achite in Romania, Laszlo Borbely a spus: "Sper sa se inmatriculeze cat mai multe masini in Romania. In acest sens noi suntem in discutii in ceea ce priveste taxa pe poluare si vom modifica aceasta taxa auto. Vom fi probabil in masura sa dam informatii suplimentare in luna octombrie".

    Borbely sustine ca proprietarii masinilor vechi vor fi nevoiti, probabil, sa plateasca o taxa auto mai mare decat detinatorii de autoturisme noi.

    "Eu am sa merg pe principiul poluatorul plateste. Deci nu avem nevoie de masini second-hand in Romania care sa fie aduse si dupa aceea sa mai si dam bani ca sa le casam. Probabil ca vom avea o taxa auto mai mare pentru masinile vechi si care polueaza mai mult si vom analiza taxa auto in ceea ce priveste masinile noi, care sunt mai performante, care sunt Euro 5. Putem da mesaje clare, probabil in luna octombrie", a mai spus ministrul Mediului, care s-a aflat, marti dupa-amiaza, intr-o vizita la fabrica Ford din Craiova, transmite Mediafax.

    Noi intelegem de la domnul ministru, ca de la 1 ianuarie 2011 va aparea si o taxa auto sa-i spunem modica pentru inceput, care se va aplica si masinilor Euro 5. Adica o taxa auto completa pentru toate automobilele din parcul auto al Romaniei.

    Vizualizari: 11926
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »