rss

Cum sa conducem pe vreme rea

  1. 04/11/2009
  2. Categoria: Cat
  3. Tags: cum sa..., vreme rea
    Vezi toate fotografiile (1)

    Termenul "Enjoy the Ride" nu se aplica atunci cand burniteaza si cand vantul sta sa te doboare. Si aceste semne sunt deja la ordinea zilei. Cea mai buna strategie pentru vreme rea este sa eviti sa iesi din casa. Brrr.. Dar, in cazul in care este absolut necesar (ca doar avem atatea de rezolvat) sau ai fost surprins pe strazi in conditii de vreme neprietenoasa, poti avea in vedere urmatoarele lucruri pentru a finaliza “calatoria” in siguranta:

     

     

    1. Asigura-te ca farurile sunt aprinse.

    2. Mareste distanta fata de masina din fata - daca alegi sa reduci viteza din cauza vremii nefavorabile, de ce sa nu ai ceva spatiu pana la masina dinaintea ta?

    3. Mergi mai incet. Stii deja ca franarea dureaza mai mult pe drum alunecos – cu cat mergi mai incet, cu atat iti va fi mai usor sa te opresti in caz de urgenta.

    4. Asigura-te ca masina este pregatita pentru conditiile de vreme (verifica bateria, antigelul, lichidul de parbriz, stergatoarele, farurile, anvelopele).

    5. Fii mai precaut in apropierea intersectiilor. E bine sa eviti sa presupui ca lumina verde sau dreptul de a calca primul in intersectie iti va asigura trecerea – este indicat sa scanezi zona pentru eventualele pericole.

    6. Ramai pe aceeasi banda cat mai mult – daca stai bine cu nervii, desigur – e un lucru bun pentru a evita schimbarile bruste sau dezorientarea partenerilor de trafic.

    7. Pastreaza cat poti de mult ambele maini pe volan si ochii la drum.

     

    Desigur ca mai sunt multe aspecte pe care trebuie sa le luati in consideratie. V-am oferit doar cateva indicatii pe care le-am considerat importante pentru vremea rea in oras. Vom reveni cu sfaturi in mod special pentru iarna si timp de ploaie.

     

     

    Vizualizari: 2500
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »