rss

Patru modele noi au primit punctaj maxim la ultimele teste Euro NCAP

  1. 23/05/2012
  2. Categoria: BMW
  3. Tags: bmw seria 3, Hyundai i30, mazda cx-5, peugeot 208
    Vezi toate fotografiile (5)

    BMW Seria 3, Hyundai i30, Mazda CX-5 si Peugeot 208 au primit ratingul maxim de 5 stele la ultimele teste de siguranta realizate de Euro NCAP, demonstrand astfel ca producatorii fac eforturi pentru a imbunatati nivelul de siguranta oferit, in special in ceea ce priveste protectia pietonilor.

    Organizatia independenta EuroNCAP a publicat rezultatele oficiale ale ultimei editii de teste de siguranta la care au fost supuse patru noi modele din segmente de piata diferite: BMW Seria 3, Hyundai i30, Mazda CX-5 si Peugeot 208.

    Fata de sesiunule anterioare, cand au fost inregistrate si punctaje mai putin satisfacatoare, de aceasta data toate cele patru masini au reusit sa primeasca cinci stele. Cu un rezultat notabil la categoria "protectia pietonilor", s-a remarcat noul BMW Seria 3, bestsellerul bavarez obtinand un scor de 78%.

    Peugeot 208 a obţinut doar 61% la aceeasi categorie, la limita de jos a ratingului minim (60%) pentru 5 stele, riscand astfel o retrogradare la 4 stele, in timp ce Mazda CX-5 si Hyundai i30 au primit un rating de 64%, respectiv 67%.

    De partea cealalta, la testele de impact lateral, doar Mazda CX-5 a obtinut punctajul maxim, in timp ce Hyundai i30 a inregistrat o protecţie slaba a pieptului la testul de impact lateral cu stalp.

    Tot la această runda de teste, organizatia independenta a acordat premiul Euro NCAP Advanced germanilor de la Audi pentru sistemul „Pre Sense front plus”, care include doua radare pozitionate in partea frontala, care ajuta la evitarea coliziunilor cu masina din fata.

    Vizualizari: 2560