rss

Parteneriat extins BMW Motorsport - Shell

  1. 15/04/2015
  2. Categoria: BMW
  3. Tags: BMW
    Vezi toate fotografiile (1)

    Un partener puternic pentru noul sezon: in 2015, cand BMW Motorsport va luat startul in cursele din DTM, United SportsCar Championship (USCC) si cursa de 24 de ore de la Nürburgring, ce are loc pe bucla Nordschleife (Germania), va avea alaturi Shell in calitate de nou Premium Technology Partner.

    Cu incepere din 2015, Shell este si singurul "furnizor recomandat de ulei original pentru motor BMW", dar si "singurul furnizor aftermarket recomandat de BMW pentru uleiuri pentru motor". Acest parteneriat exclusiv este extins acum si pe circuite, unde echipele vor concura cu uleiuri pentru motor Shell Helix Ultra si Pennzoil Platinum. Toate aceste uleiuri pentru motor sunt produse din gaze naturale, ceea ce le permite sa ofere protectie si performante imbunatatite ale motorului atat pentru modele BMW de serie, cat si pentru cele de competitie.

    Logo-ul Shell Helix Ultra va fi prezent pe toate cele opt masini de curse BMW M4 DTM, precum si pe imbracamintea echipei, combinezoanele si castile pilotilor. Shell Helix Ultra este una din gamele de uleiuri premium pentru motor, care se bazeaza pe tehnologia unica Shell PurePlus - un proces revolutionar "gas-to-liquid" (GTL) care converteste gazele naturale in ulei de baza fara cristale, fara nici un fel de impuritati pe care le gasim in titei. Cand aceasta tehnologie este combinata cu o selectie de aditivi de inalta performanta, uleiul protejeaza motorul si-l mentine curat. Modelul de competitie Shell BMW M4 DTM va purta si el designul caracteristic al companiei, cu o combinatie de galben si rosu.

    Inginerii BMW Motorsport vor avea o stransa colaborare cu specialistii Shell pentru a dezvolta uleiuri foarte performante care sa fie utilizate in masinile de curse ale BMW Motorsport. Aceasta dezvoltare va continua in sesiunile de teste si, bineinteles, de-a lungul sezonului. Accentul va fi pus pe imbunatatirea secventiala a factorilor de performanta, precum reducerea frecarii si a uzurii.

    Directorul BMW Motorsport, Jens Marquardt, a declarat despre acest parteneriat: "Toti cei de la BMW Motorsport sunt incantati ca se pot baza pe sustinerea Shell in viitor, atat in DTM si USCC, cat si in cursa de 24 de ore de la Nürburgring. Shell Helix Ultra si Pennzoil Platinum sunt marci de inalta performanta, care se potrivesc perfect cu proiectele noastre din motorsport. Avem deplina incredere in acesti lubrifianti foarte performanti si speram ca noul parteneriat ne va permite ca impreuna sa punem bazele unui succes deosebit pe circuite".

    Referitor la noua colaborare, Mark Gainsborough - vicepresedinte executiv Shell Lubricant - a comentat: "Shell are o pasiune speciala pentru toate formele de motorsport, lucru dovedit de implicarea noastra pe termen lung in arena internationala a sporturilor cu motor. Suntem incantati sa extindem aceasta implicare in calitate de partener al BMW Motorsport, pe langa faptul ca suntem furnizor recomandat de BMW pentru uleiuri pentru motor aftermarket. Parteneriatul cu BMW Motorsport evidentiaza contributia semnificativa pe care uleiurile noastre, in special marcile de uleiuri pentru motor Shell Helix Ultra si Pennzoil Platinum, o pot avea asupra performantelor masinilor de curse BMW. Asteptam cu interes colaborarea cu echipa BMW Motorsport pentru a dezvolta si a livra produse care sa maximizeze performantele sistemelor de propulsie de la modelele competitionale BMW. Aceasta colaborare va permite ambelor companii sa forteze limitele de dezvoltare atat ale motorului, cat si ale uleiului pentru motor si speram ca beneficiul suprem sa fie resimtit zi de zi de conducatorul unui model de serie".

    BMW Motorsport va utiliza Shell Helix Ultra cu tehnologie PurePlus si in competitiile GT si de anduranta. Acest produs premium poate contribui semnificativ la imbunatatirea performantelor si ciclului de viata ale sistemului de propulsie. Acest proprietati sunt esentiale, in special pe cel mai dificil circuit din lume - bucla Nordschleife de la Nürburgring (Germania). Pentru aceasta, Shell va sustine echipele oficiale BMW Motorsport in maratonul de 24 de ore din "Infernul Verde": modelele BMW Z4 GT3 vor purta si ele logo-ul Shell Helix Ultra.

    BMW Motorsport se afla la cel de-al doilea sezon in USCC din America de Nord, unde, impreuna cu noul sau partener premium Shell, va cauta sa scrie un nou capitol al povestii de succes. Din 2015, cele doua BMW Z4 GTLM inscrise de BMW Team RLL se vor alinia pe grila purtand numele Pennzoil Platinum - un alt ulei pentru motor Shell ce beneficiaza de tehnologia PurePlus.

    Vizualizari: 2235