rss

BMW nu mai vrea tehnologie fuel cell de la General Motors

  1. 28/06/2012
  2. Categoria: BMW
  3. Tags: BMW, General Motors, Hibrid, Toyota
    Vezi toate fotografiile (1)

    BMW a sistat negocierile cu General Motors privind colaborarea in domeniul tehnologiei de propulsie electrica pe baza de de hidrogen (fuel cell). Bavarezii sunt acum interesati de solutiile dezvoltate de niponii de la Toyota.

    BMW nu mai este interesat de solutiile de propulsie electrica fuel cell furnizate de General Motors, dupa ce le-a trezit interesul ideea extinderii colaborarii cu Toyota. „Continuam discuţiile cu GM, dar nu in ceea ce priveste tehnologia fuel cell”, a declarat Alexander Bilgeri, purtator de cuvânt al BMW, anunta Automotive News Europe.

    Aceasta miscare vine dupa ce au aparut deja zvonuri ca BMW si Toyota planuiesc sa-si extinda cooperarea actuala si in domeniul propulsiei electrice pe baza de hidrogen. Astfel, germanii vor reduce din costurile imense necesare dezvoltarii de sisteme hibride, iar Toyota isi va putea amortiza investitia facuta.  In plus, tehnologiile hibride si cu hidrogen de la Toyota sunt recunoscute va fiind unele dintre cele mai bune de pe piata.

    BMW si Toyota au anuntat o conferinţa de presa comuna pentru 29 iunie, fara a confirma insa veridicitatea ultimelor speculatii.

    BMW Group si Toyota Motor Europe au semnat la 1 decembrie 2011 un contract de colaborare comerciala prin care BMW Group va furniza motorizari eficiente de 1,6 si 2,0 litri catre Toyota. Colaborarea a continuat cu un alt angajement ce vizeaza dezvoltarea unei noi generatii de baterii litiu-ion, prin utilizarea de noi materiale pentru catozi, anozi si electroliti.

    Vizualizari: 1944
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »