rss

BMW lanseaza noul ActiveHybrid 5

  1. 30/09/2011
  2. Categoria: BMW
  3. Tags: BMW, Hibrid, Seria 5
    Vezi toate fotografiile (13)

    BMW prezinta noul ActiveHybrid 5, versiunea "verde" a actualei generatii Seria 5. Modelul este pus in miscare de un sistem hibrid format din motorul TwinPower Turbo de 306 CP si o unitate electrica de 55CP. Debutul pe piata din Romania va avea loc in prima parte a anului 2012.

    Noul ActiveHybrid 5 reuneste un motor cu sase cilindri dispusi in linie, cu tehnologia BMW TwinPower Turbo, un sistem de transmisie electrica si o cutie de viteze automata cu opt trepte.

    Trenul de propulsie este asigurat de unitatea pe benzina TwinPower Turbo de 3.0 litri, care dezvolta 306 CP, si un motor electric de 55 CP si 210 Nm, amplasat in transmisie. Acesta este alimentat prin intermediul unui pachet de baterii litiu-ion, pozitionat in portbagaj.

    Puterea totala generata este de 250 kW/340 CP, automobilul putand fi condus in regim electric pana la o viteza de 60 km/h. Totusi, autonomia este de numai 4 kilometri, cu o viteza medie de 35 km/h.

    BMW ActiveHybrid 5 realizeaza sprintul (0-100 km/h) in 5,9 secunde, iar consumul mediu de combustibil se situeaza intre 6,4 si 7,0 litri la suta de kilometri, in timp ce emisiile CO2 sunt de numai 149-163 grame per kilometru.

    Motorul traditional preia fraiele atunci cand este nevoie de mai multa putere sau atunci cand bateriile s-au descarcat. In plus, unitatea electrica joaca si rolul unui generator care alimenteaza pachetul de baterii cu energia pierduta si recuperata la franare.

    Atunci cand automobilul ruleaza liber (coasting) cu viteze de pana la 160 km/h in modul ECO PRO, motorul cu ardere interna poate fi decuplat complet si oprit. Acest mod de functionare combina condusul confortabil cu utilizarea optima a energiei cinetice deja generata.

    Pentru a evita perioadele in care motorul functioneaza la ralanti, in intersectii sau in ambuteiaje, BMW ActiveHybrid 5 este echipat cu o functie Start & Stop..

    In echiparea standard intra  sistemul de climatizare cu patru zone si sistemul de navigatie Professional.Optional pot fi alese scaunele confort, scaunelor fata ventilate, acces fara cheie, actionare automata a hayonului, functia Soft Close pentru portiere, trapa operata electric si sisteme audio high-end si sistem de entertainment pentru locurile din spate.

    Vizualizari: 1984