rss

BMW a produs la Leipzig automobilul 1.500.000

  1. 28/10/2014
  2. Categoria: BMW
    Vezi toate fotografiile (1)

    De pe linia de asamblare a uzinei BMW din Leipzig a iesit automobilul BMW cu numarul 1,5 milioane, un model BMW Seria 2 Active Tourer de culoare Alpine White. Dr. Milan Nedeljkovic, directorul uzinei BMW din Leipzig, s-a declarat onorat de aceasta performanta a angajatilor. “Sunt foarte mandru de echipa noastra. Dupa aproape zece ani de la deschiderea fabricii ne putem lauda cu productia a 1,5 milioane de automobile. Suntem bine pozitionati si pentru ce va fi in viitor, astfel incat, impreuna cu angajatii nostril, sa continuam povestea de success a uzinei din Leipzig.”

     

    Automobilul aniversar a fost livrat unui client din landul Baden-Württemberg. De la inceputul lunii iulie, BMW Seria 2 Active Tourer este produs exclusiv la uzina BMW din Leipzig pentru piata mondiala. La finalul lunii septembrie, noul model si-a facut debutul oficial pe piata din Europa.

     

    Per total, volumul zilnic de productie a uzinei din Leipzig este de aproximativ 750 de automobile. Pe langa BMW Seria 2 Active Tourer, tot aici sunt fabricate BMW Seria 2 Coupe, BMW X1 si versiunea cu cinci usi a modelului BMW Seria 1. In septembrie 2013 a inceput si productia automobilului electric BMW i3. In mai 2014 a urmat productia de serie pentru BMW i8, un automobile sport cu propulsie hybrid plug-in. Jens Kohler, presedintele Consiliului Angajatilor din Leipzig, a apreciat in mod special perspectivele foarte bune ale uzinei: “Ma bucur ca datorita numarului tot mai mare de angajati, uzina din Leipzig poate produce automobile de avangarda”.

     

    Uzina BMW din Leipzig se numara printre fabricile cele mai moderne si cu cea mai buna dezvoltare durabila din lume. De la inceputul productiei de serie in martie 2005, BMW Group a investit peste doua milioane de euro in uzina. Per total, in ultimii trei ani au fost angajate peste 1.400 de persoane. Astfel, totalul angajatilor BMW depaseste plafonul de 4.000 de oameni.

    Vizualizari: 2617